Πάτρα: Απολογισμός και καταγραφή ζημιών από τις φωτιές σε Ερύμανθο και Ελεκίστρα (video)

Σε ύφεση είναι και οι δύο φωτιές που ξέσπασαν με διαφορά λίγων ωρών χθες στην Αχαία Από το πρωϊ ξεκίνησε η καταγραφή τους.

Εναέρια μέσα πέταξαν και σήμερα από το πρωί στην περιοχή της Δροσιάς για τις τελευταίες ρήξεις νερού προκειμένου να σβήσουν και οι τελευταίες αναζωπυρώσεις. Νωρίτερα η παρέμβαση τους ήταν αποτελεσματική σε μια νέα φωτιά που ξέσπασε 2 χιλιόμετρα βόρεια της Δροσιάς στη θέση Κούμπερη.

Όλη τη νύχτα οι πυροσβεστικές δυνάμεις συνέχιζαν την κατάσβεση, για να περιορίσουν το πύρινο μέτωπο που έκαιγε από τις 11 το πρωί περίπου της Τετάρτης σε Δροσιά, Πτέρη και Σκιαδά Αχαϊας.

Δυνάμεις έμειναν και στην ευρύτερη περιοχή της Ελεκίστρας, Σουλίου και Καρυάς, για τον κίνδυνο αναζωπυρώσεων. Αργά το βράδυ δόθηκε και πάλι στην κυκλοφορία το τμήμα της Περιμετρικής που είχε κλείσει προληπτικά.

Στην φωτiά στην Ελεκίστρα είχαμε 7 τραυματισμούς από αυτούς 3 ήταν πυροσβέστες που αντιμετώπισαν σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα εξαιτίας των πυκνών καπνών αλλά και τρεις πολίτες οι οποίοι προσπαθούσαν να σώσουν τα σπίτια τους. Ένας πολίτης υπέστη ρήξη τένοντα από το σπάσιμο τζαμαρίας την ώρα που προσπαθούσε να σώσει την περιουσία του. Μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας στα Ζαρουχλέικα κι από εκεί στο νοσοκομείο.
Πέντε σπίτια κάηκαν χθες από την καταστροφική φωτιά στις παρυφές της Πάτρας. Σήμερα το πρωί συνεργεία του δήμου Πατρέων και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας κάνουν αυτοψία στην περιοχή του Σουλίου, της Καρυάς, της Ελεκίστρας, του Ριγανόκαμπου για να καταγράψουν τις ζημιές σε οικίες και επιχειρήσεις.

Πυροσβεστική και αστυνομία παραμένουν σε επιφυλακή για τυχόν αναζωπυρώσεις.

Νίκη Παπαδούλα – Μιχάλης Βασιλάκης

Φωτορεπορτάζ: Μιχάλης Βασιλάκης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος