Πάτρα: Ανησυχία για το κρούσμα μετάλλαξης από την Κολομβία

Νέα μετάλλαξη από την Κολομβία εντοπίστηκε στην Πάτρα. Πρόκειται για το στέλεχος Β.1.621 της μετάλλαξης «Κάπα».

Το περιστατικό προκαλεί ανησυχία καθώς ελέγχεται αν και κατά πόσο η συγκεκριμένη μετάλλαξη είναι πιο μεταδοτική, ενώ δεν υπάρχουν στοιχεία για το αν τα εμβόλια μπορούν να καλύψουν το συγκεκριμένο στέλεχος.

Σύμφωνα με δηλώσεις του διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας  Πελοποννήσου- Ιονίων Νήσων – Δυτικής Ελλάδος  Γιάννη Καβρέλη στην ΕΡΤ Πάτρας:  «Ένα νέο στέλεχος κορονοϊού από την Κολομβία εντοπίστηκε στην Πάτρα ύστερα από έλεγχο ασθενή στις 9 Ιουνίου».

Όπως εξήγησε ο κ. Καρβέλης, “στο πλαίσιο προγράμματος που υλοποιεί η 6η ΥΠΕ για την γονιδιωματική επιτήρηση της περιφέρειας, το γονιδιακό υλικό που έχει συλλέξει το εργαστήριο του ΠανεπΙστημίου Πατρών έχει ήδη σταλεί στο Ινστιτούτο Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών, προκειμένου να ελεγχθεί περαιτέρω και να εξαχθούν εμπεριστατωμένα συμπεράσματα”.

Στη χώρα μας προς το παρόν εξακολουθεί και επικρατεί η βρετανική μετάλλαξη του ιού, ενώ αυξάνονται σιγά-σιγά τα κρούσματα της άκρως μεταδοτικής μετάλλαξης Δέλτα. Το συγκεκριμένο στέλεχος αναμένεται να κυριαρχήσει στην Ελλάδα από τα μέσα Αυγούστου και μετά.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος