Προφυλακιστέοι κρίθηκαν μετά την απολογία τους οι δύο νεαροί, 25 και 21 ετών, οι οποίοι κατηγορούνται για τον εμπρησμό στην περιοχή του Γηροκομείου στην Πάτρα, στις 13 Αυγούστου.
Όπως μεταδίδει ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ Νίκος Γιαπρακάς, οι δύο κατηγορούμενοι οδηγήθηκαν νωρίς το πρωί στο Δικαστικό Μέγαρο, όπου απολογήθηκαν ενώπιον της ανακρίτριας. Ο 25χρονος ολοκλήρωσε την απολογία του έπειτα από τέσσερις ώρες, ενώ ακολούθησε ο 21χρονος.
Ο 25χρονος είχε συλληφθεί την περασμένη Τετάρτη, ενώ ο 21χρονος φίλος του, που φέρεται να ήταν ο οδηγός της μηχανής, εμφανίστηκε χθες για να καταθέσει ως μάρτυρας. Ωστόσο, κρίθηκε ύποπτος φυγής και εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης σε βάρος του για εμπρησμό κατά συναυτουργία.
Την ίδια στιγμή, φωτογραφικά ντοκουμέντα που δείχνουν τους δύο νεαρούς να μοιράζουν νερά σε πολίτες την ώρα της φωτιάς προκαλούν έντονες αντιδράσεις. Από την πλευρά τους, οι συνήγοροι υπεράσπισης του 21χρονου κάνουν λόγο για «παράδοξη» σύλληψη, επισημαίνοντας ότι ο κατηγορούμενος παρουσιάστηκε αυτοβούλως και παρέδωσε την ταυτότητά του.
Ρεπορτάζ: Νίκος Γιαπρακάς
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος