Πάτρα: Άλλαξαν «τα δεδομένα» στις μισθώσεις φοιτητικών ακινήτων

Μπορεί η πανδημία του κορωνοϊού να  έφερε σημαντικές αλλαγές στην αναζήτηση φοιτητικών κατοικιών την περσινή ακαδημαϊκή χρονιά λόγω της τηλεκπαίδευσης στα πανεπιστήμια, ωστόσο φέτος, τα διά ζώσης μαθήματα ξεκίνησαν και η επιστροφή των φοιτητών στο πανεπιστήμιο της Πάτρας άλλαξε τα πράγματα στις μισθώσεις ακινήτων.

“Τη φετινή χρονιά και ιδιαίτερα μετά την ανακοίνωση της έναρξης των εγγραφών, αυξήθηκε κατακόρυφα η ζήτηση για ενοικίαση φοιτητικής κατοικίας τόσο από τους πρωτοετείς φοιτητές που  κρατούσαν στάση αναμονής, όσο και από τους φοιτητές του 2ου και 3ου έτους που εγκατέλειψαν την φοιτητική τους στέγη τη περσινή χρονιά..” ανέφερε σε συνέντευξη της στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ Πάτρας, η κ. Εριφύλη Στεφανίδου- Καθρέπτα, πολιτικός μηχανικός- ιδιοκτήτρια τεχνικού-μεσιτικού γραφείου.

Όπως εξήγησε “στην Πάτρα όπου αποτελεί διαχρονικά φοιτητική πόλη, οι τιμές μίσθωσης για γκαρσονιέρες και δυάρια πριν από ενάμιση χρόνο, είχαν καταγράψει μείωση της τάξεως του 40%- 50% , ενώ τον Ιανουάριο του 2021 είχε αγγίξει ακόμα και το 70%…Τη φετινή χρονιά, οι τιμές κατέγραψαν αυξητικές τάσεις. Όσο για τα διαθέσιμα προς μίσθωση ακίνητα που πληρούν τις προδιαγραφές για φοιτητική κατοικία, ιδιαίτερα στις περιοχές του κέντρου της Πάτρας, ή αυτών που βρίσκονται κοντά στο Πανεπιστήμιο, είναι πλέον ελάχιστα, ενώ  υπάρχει ραγδαία αύξηση ζήτησης, που αυξάνεται καθημερινά. Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται σε επιπλωμένες και ευρύχωρες γκαρσονιέρες αλλά και σε μεγαλύτερα ακίνητα τα οποία επιλέγουν συνήθως δύο. Εκεί οι τιμές ξεκινούν από 400€ έως και 600€ ανά μήνα αν πρόκειται για πλήρως επιπλωμένη και με όλες τις οικοσκευές. Πολλοί βέβαια, θα αναγκαστούν για ακόμη μια χρονιά να επιλέξουν παλαιά ακίνητα που η τιμή ενοικίασης κυμαίνεται στα 250€ έως 350€. Κάποιοι γονείς που διαθέτουν την οικονομική δυνατότητα, αναζητούν κατοικίες κατάλληλες για φοιτητές ακόμα και με αγοραπωλησία. Έτσι, ένα φοιτητικό διαμέρισμα, μπορεί να φτάσει από 70.000 έως 90.000 ευρώ”.

Ρεπορτάζ: Δήμητρα Αναργύρου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος