Πάτρα: 100% πληρότητα στις ΜΕΘ – 11 διασωληνωμένοι σε απλές κλίνες

Ασφυκτική είναι η πίεση στα δύο νοσοκομεία της Πάτρας καθώς οι ΜΕΘ εμφανίζουν πληρότητα 100% και πλέον υπάρχουν διασωληνωμένοι ασθενείς που νοσηλεύονται σε απλές κλίνες covid.

Στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Πάτρας 11 ασθενείς έχουν διασωληνωθεί αλλά επειδή δεν υπάρχει κρεβάτι σε ΜΕΘ οι γιατροί τους προσφέρουν υπηρεσίες σε απλές κλίνες στις κλινικές κορονοϊού .

Στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών νοσηλεύονταν μέχρι το βράδυ της Πέμπτης, 94 ασθενείς στις Κλινικές covid, δυο παιδιά στην Παιδιατρική Κλινική και 13 διασωληνωμένοι στη ΜΕΘ.

Στο Γενικό Νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» νοσηλεύονταν 68 ασθενείς στις Κλινικές κορονοϊού και 8 στη ΜΕΘ. Στο ίδιο νοσοκομείο χθες νοσηλεύονταν δύο διασωληνωμένοι σε Κλινικές κορονοϊού.

Χθες απεβίωσε μια ηλικιωμένη τρόφιμος ιδιωτικού γηροκομείου της Πάτρας όπου είχε υπάρξει διασπορά κορονοϊού, ενώ άλλη μια ηλικιωμένη γυναίκα από το ίδιο γηροκομείο μεταφέρθηκε στη ΜΕΘ, νοσώντας από κορονοϊό με την κατάστασή της να θεωρείται κρίσιμη.

Στο μεταξύ από την Περιφέρεια ανακοινώθηκε η δημιουργία ενός προγράμματος επαγρύπνησης, επιτήρησης και διάγνωσης των μεταλλαγμένων στελεχών του κορονοϊού, για τη Δυτική Ελλάδα, έτσι ώστε να υπάρχουν επαρκή και ορθά επιδημιολογικά στοιχεία.

Το πρόγραμμα αποτελεί πολύ σημαντικό εφόδιο, αφού επιτρέπει την έκδοση αποτελεσμάτων σε σύντομο χρονικό διάστημα, προσφέροντας δεδομένα για έγκαιρη κατάθεση προτάσεων διαχείρισης της πανδημίας.

Η ΠΔΕ, διαπιστώνοντας τα σημαντικά υγειονομικά οφέλη της γονιδιωματικής επιτήρησης στην τοπική κοινωνία, συνεργάζεται με το Εργαστήριο Φυσιολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών και χρηματοδοτεί, συμπληρωματικά της ανάλυσης που γίνεται στην Αθήνα για την εξέλιξη της πανδημίας στους νομούς της Περιφέρειας.

Η προσπάθεια αποτελεί προϊόν συνεργασίας της ομάδας του καθηγητή – διευθυντή Σταύρου Ταραβήρα, με τις ερευνητικές ομάδες του επίκουρου καθηγητή Φυσιολογίας Δημητρίου Καραμήτρου και της καθηγήτριας και διευθύντριας του Εργαστηρίου Μικροβιολογίας του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Πατρών, Φωτεινής Παληογιάννη.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος