Νέες εκκενώσεις οικισμών στη Ηλεία – Πολίτες και πυροσβέστες στο νοσοκομείο με εγκαύματα και αναπνευστικά (video)

Σε πολλά σημεία του νομού Ηλείας παραμένουν ενεργά μέτωπα της φωτιάς και πριν από λίγο ζητήθηκε η εκκένωση των οικισμών Νέο Λούβρο και Κάμενα. Μήνυμα του 112 για εκκένωση των οικισμών Κάμενα, Βίλλια, Άνω και Κάτω Λούβρο, Τσαπαρέικα, Ξηρόκαμπο, Υψηλόν και Νεμούτα Ηλείας.

Οι οικισμοί που εκκενώνονται βρίσκονται μέσα σε παρθένο πευκοδάσος και ο δυνατός άνεμος φέρνει την φωτιά από την Κάμενα προς τους γειτονικούς οικισμούς που εκκενώνονται.

Οι φλόγες έφθασαν κατά τη διάρκεια της νύχτας κοντά στο χωριό Λάλα. Οι δυνάμεις πυρόσβεσης δημιουργούν συνεχώς αντιπυρικές ζώνες. οι υγειονομικές δομές νοσοκομεία και κέντρα υγείας του νομού έχουν τεθεί σε μέγιστη επιχειρησιακή ετοιμότητα.

Δέκα πολίτες και δύο πυροσβέστες μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υγείας Αρχαίας Ολυμπίας με ελαφρά εγκαύματα και αναπνευστικά προβλήματα.

Στο Νοσοκομείο Πύργου μεταφέρθηκαν 4 ηλικιωμένοι με ήπια αναπνευστικά προβλήματα. Τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και θα φιλοξενηθούν σε ξενώνες της Εκκλησίας.

Στο Κέντρο Υγείας Αρεόπολης Λακωνίας προσήλθαν 4 πολίτες με ήπια αναπνευστικά προβλήματα.

Στο Κέντρο Υγείας Μελιγαλά Μεσσηνίας παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες σε 2 πολίτες και 2 πυροσβέστες.

«Στην περιοχή του Λάλα βρίσκεται το κυριότερο μέτωπο της φωτιάς στην Ηλεία», ανέφερε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αντιπεριφερειάρχης, Βασίλης Γιαννόπουλος.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «το συγκεκριμένο μέτωπο κινείται από την περιοχή του Λάλα προς τη γειτονική περιοχή της Νεμούτας και στο σημείο επιχειρούν επίγειες και εναέριες δυνάμεις της Πυροσβεστικής, ενώ μηχανήματα έργου ανοίγουν αντιπυρικές ζώνες, ώστε να μην πλησιάσει η φωτιά διπλανή περιοχή με παρθένα βλάστηση».

Επίσης, ο κ. Γιαννόπουλος τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «υπάρχουν εστίες φωτιάς στην περιοχή Μιράκα, αλλά οι φλόγες δεν έχουν κατεύθυνση προς τη γειτονική Αρχαία Ολυμπία, ενώ υπάρχουν και άλλες μικρές εστίες στα περιοχές Χελιδόνι και Κρυονέρι».

Τέλος, ο αντιπεριφερειάρχης επεσήμανε ότι «υπάρχουν εστίες στις περιοχές Κολίρι και Λαμπέτι, του Δήμου Πύργου», ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, οι πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν στα συγκεκριμένα σημεία αντιμετωπίζουν άμεσα τις αναζωπυρώσεις που σημειώνονται.

Ρεπορτάζ: Μ. Μαγκλάρα – Χ. Πλευριάς
Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σε ετοιμότητα το Νεοχώριο Γορτυνίας – ertnews.gr

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος