Ναύπακτος: Μεγάλο ενδιαφέρον για το Αναπτυξιακό Συνέδριο ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ 2023

Σημαντικοί ομιλητές - 720 λεπτά ομιλιών - 75 ομιλίες - 15 συνδέσεις από όλο τον κόσμο

Ξεκινά το Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου στο Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο Ναυπάκτου, το αναπτυξιακό συνέδριο Ναύπακτος 2030.  Με μία πλειάδα εξαίρετων ομιλητών από όλο το φάσμα της επιχειρηματικότητας τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό, θα δοθεί έμφαση σε τέσσερις αναπτυξιακούς πυλώνες με σκοπό να αναλυθεί η υπάρχουσα κατάσταση και να παρουσιαστούν καινοτόμες ιδέες για την ανάπτυξη της πόλης και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής με χρονικό ορόσημο το 2030.

Ναύπακτος: Μεγάλο ενδιαφέρον για το Αναπτυξιακό Συνέδριο ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ 2023

Τουρισμός & Εξωστρέφεια

Ως πρώτος πυλώνας θα αναπτυχθεί ο “Τουρισμός & εξωστρέφεια”. Με κύριους ομιλητές επιχειρηματίες του κλάδου, συμβούλους επιχειρήσεων και επικοινωνίας, εκπροσώπους ΜΚΟ και ακαδημαϊκούς, θα παρουσιαστεί η προοπτική εξωστρέφειας της πόλης μέσα από την καινοτομία και τις νέες τεχνολογίες. Θα αναλυθούν οι επιλογές προβολής όλων των θεματικών μορφών τουρισμού που υπάρχουν και μπορούν να αναπτυχθούν.θα παρουσιαστεί το θέμα του ανθρώπινου παράγοντα κοινωνιολογικά και θα δοθούν λύσεις δικτύωσης και βελτίωσης της προσβασιμότητας. Θα αναλυθεί η χρήση της τεχνητής νοημοσύνης και της τεχνολογίας ευρύτερα.

Βιώσιμη ανάπτυξη

Με δεύτερο πυλώνα τη “Βιώσιμη ανάπτυξη”, θα γίνει μία πολυδιάστατη προσέγγιση από εξειδικευμένους ομιλητές του εξωτερικού που έχουν θητεύσει σε φορείς όπως η Παγκόσμια Τράπεζα, η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων αλλά και ως καταξιωμένοι επιχειρηματίες στον ιδιωτικό τομέα. Σκοπός είναι να αναλύσουν τις σύγχρονες προκλήσεις και προοπτικές στον τομέα της βιώσιμης ανάπτυξης.Συμπληρώνοντας την εικόνα, ομιλητές με γνώση της περιοχής θα προσεγγίσουν το θέμα με πρακτικά παραδείγματα αειφόρου ανάπτυξης και υποδομώνσε τομείς όπως ο βιολογικός καθαρισμός, οι υδάτινοι πόροι, οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. οι έξυπνοι τρόποι μετακίνησης καθώς και ηανάπτυξηνέων τεχνολογιών.

Ανάπτυξη πρωτογενούς τομέα

Με τρίτο πυλώνα την “Ανάπτυξη πρωτογενούς τομέα” μιας και αποτελεί βασική οικονομική δραστηριότητα της ευρύτερης περιοχής, οι ομιλίες θα είναι ένα μωσαϊκό που θα συνθέτουν τις ευκαιρίες ιδιωτικών και δημόσιων χρηματοδοτικών εργαλείων, την παρουσίαση των τοπικών κλάδων της γεωργίας, κτηνοτροφίας και αλιείας, αλλά και τις σημαντικές δυνατότητες μεταποίησης και εξαγωγών των τοπικών προϊόντων. Όλη την παραπάνω διαδικασία θα αναπτύξουν ντόπιοι παραγωγοί, εκπρόσωποι συνεταιρισμών, σύμβουλοι χρηματοδοτήσεων αλλά και επιχειρηματίες του εξωτερικού που δραστηριοποιούνται στο χώρο της μεταποίησης και του εμπορίου προϊόντων του πρωτογενούς τομέα.

Ανθρώπινη πόλη, εκπαίδευση & εθελοντισμός

Τέταρτος πυλώνας ανάπτυξης αποτελεί η “Ανθρώπινη πόλη, εκπαίδευση& εθελοντισμός”. Οι ομιλητές θα αναλύσουν τη σύνδεση μεταξύ του εθελοντισμού και της πολιτικής, της παιδείας, της υγείας, της κοινωνικής φροντίδας και της αειφόρου ανάπτυξης. Επιπλέον, θα παρουσιαστούν και αξιολογηθούν πρωτοβουλίες και έργα που προάγουν τον εθελοντισμό και συμβάλλουν στην ανθρώπινη ανάπτυξη της πόλης της Ναυπάκτου. Στο πλαίσια αυτό, το πάνελ αποτελούν ακαδημαϊκοί, επιχειρηματίες, εκπρόσωποι ΜΚΟ, κοινωνικών φορέων του δημοσίου και εθελοντές πολίτες που ενδιαφέρονται για την ανάπτυξη μιας ανθρώπινης πόλης που βασίζεται στην εθελοντική συμμετοχή και την κοινωνική φροντίδα. Ενεργοί πολίτες που επιθυμούν να αναδείξουν τη σημασία του εθελοντισμού ως τρόπου ζωής και ως βασικού παράγοντα για τη δημιουργία μιας αλληλέγγυας και βιώσιμης κοινωνίας.

Ναύπακτος: Μεγάλο ενδιαφέρον για το Αναπτυξιακό Συνέδριο ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ 2023

Δείτε εδώ την agenda με όλες τις ομιλίες ανά ενότητα: https://nafpaktos2030.org/program

Οι αναλύσεις

Σε κάθε μία από τις παραπάνω θεματικές ενότητες θα παρουσιαστούν casestudies, καινοτόμες ολοκληρωμένες εφαρμογές και λύσεις που έχουν πραγματοποιηθεί σε αντίστοιχες πόλεις της Ελλάδας και του εξωτερικού. Θα καταγραφεί η υφιστάμενη κατάσταση, ενώ θα αναλυθούν πιθανές ευκαιρίες αλλά και προβληματισμοί που προκύπτουν. Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου θα πραγματοποιηθούν one to one meetings, round tables και workshops.

Στο συνέδριο και ελληνοαμερικάνος επιχειρηματίας Εμμανουήλ Καμπούρης

Στο διεθνές συνέδριο συμμετέχει και ένας από τους σημαντικότερους ελληνοαμερικάνους επιχειρηματίες του τελευταίου αιώνα. Πρόκειται για τον κ. Εμμανουήλ Καμπούρη Former President & CEO της American Standard, με κύκλο εργασιών 759 εκατομμύρια.

Ναύπακτος: Μεγάλο ενδιαφέρον για το Αναπτυξιακό Συνέδριο ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ 2023

Ο κ. Καμπούρης θα συνδεθεί μέσω Νέας Υόρκης και μαζί με τον Vice President & Executive Director of BibleMesh, Mr Michael McClenahan ο οποίος θα συνδεθεί από το Belfast του Ηνωμένου Βασιλείου θα παρουσιάσουν το καινοτόμο παγκοσμίως project Biblemesh.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος