Ναύπακτος: Κανονικά οι εμβολιασμοί- Τι δηλώνει το Κ.Υ. – Ο “χάρτης” των κρουσμάτων στη Δυτ. Ελλάδα (video)

Σήμερα θα πραγματοποιηθούν κανονικά στο Κέντρο Υγείας Ναυπάκτου οι 60 εμβολιασμοί  των πολιτών από την Πάτρα, την Ναυπακτία και την γύρω περιοχή, που αναβλήθηκαν χθες, λόγω βλάβης στο ψυγείο με τα εμβόλια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δόσεις των εμβολίων φυλάσσονταν σε ψυγείο του Κέντρου Υγείας, ωστόσο, τα ξημερώματα της Κυριακής σημειώθηκε δίωρη διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος, μόνο στο Κέντρο Υγείας, η οποία αποκαταστάθηκε από τον συντηρητή.

Εκείνο που διερευνάται είναι γιατί το ρεύμα δεν επανήλθε ποτέ στο ψυγείο όπου φυλάσσονταν τα εμβόλια για τους πολίτες. Για το σκοπό αυτό πραγματοποίησε αυτοψία χθες κλιμάκιο της Τεχνικής Υπηρεσίας της 6ης ΥΠΕ.

Το Κέντρο Υγείας, με τη σειρά του, αναφέρει ότι κανονικά αναμένεται να διεξαχθούν σήμερα Τρίτη, οι προγραμματισμένοι εμβολιασμοί στη Ναύπακτο, όπως επεσήμανε στην ΕΡΤ και στην εκπομπή «Από τις έξι» η διευθύντρια του Κέντρου Υγείας Ναυπάκτου, Βασιλική Μουσγά.

«Το ζήτημα είναι υπό διερεύνηση. Σήμερα θα γίνουν οι 60 εμβολιασμοί και εντός της εβδομάδας θα ενταχθούν οι εμβολιασμοί από τον επαναπρογραμματισμό των ακυρωθέντων ραντεβού. Σήμερα οι εμβολιασμοί θα γίνουν κανονικά και θα συνεχιστούν» επανέλαβε η κα Μουσγά.

Ανησυχία για την αύξηση των κρουσμάτων στη Δυτική Ελλάδα

Την ίδια ώρα, στο “κόκκινο” λόγω κρουσμάτων είναι η Δυτική Ελλάδα. Η πίεση στα Νοσοκομεία στα Νοσοκομεία της Πάτρας είναι τόσο μεγάλη που αποφασίστηκε από χθες η αναβολή των τακτικών εξωτερικών και απογευματινών ιατρείων πλην κάποιων πρωινών ογκολογικών ιατρείων.

Χθες οι νοσηλείες στα Νοσοκομεία του Ρίου και του Αγίου Ανδρέα ήταν πάνω από 100 άτομα, ενώ 22 νοσηλεύονται στη ΜΕΘ, και πέντε παιδιά 9-15 στην Παιδιατρική Κλινική του Cοvid.

Από χθες ισχύουν περιοριστικά μέτρα στον καταυλισμό των Ρομά στον Ριγανόκαμπο της Πάτρας, λόγω των αυξημένων κρουσμάτων κορονοϊού.

Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο Νοσοκομείο του Αγρινίου όπου νοσηλεύονται με κορονοϊό 20 άτομα, ενώ ένας 50χρονος είναι διασωληνωμένος στη ΜΕΘ.

Ρεπορτάζ: Νίκη Παπαδούλα

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος