Μεσολόγγι: Υποψήφιο για ευρωπαϊκό βραβείο το Μουσείο Άλατος

Σημαντική αναγνώριση για το Μουσείο Άλατος στο Μεσολόγγι, είναι η επιλογή του να συμμετάσχει στον φετινό διαγωνισμό για το «Ευρωπαϊκό Μουσείο της Χρονιάς / European Museum of the Year Award (ΕΜΥΑ)», που θα λάβει χώρα στις αρχές Μαΐου στην Πορτογαλία. Υπεύθυνος της διοργάνωσης-θεσμού είναι ο πολιτιστικός οργανισμός European Museum Forum, ο οποίος λειτουργεί υπό την ομπρέλα του Συμβουλίου της Ευρώπης. Στο διαγωνισμό συμμετέχουν 50 μουσεία από 29 χώρες, δήλωσε στην ΕΡΤ3 η Δέσποινα Κανελλή, διευθύντρια του μουσείου.

Στο μουσείο, ο επισκέπτης έχει τη δυνατότητα να μάθει οτιδήποτε σχετίζεται με το αλάτι, από την πρώτη εμφάνισή του στον πλανήτη μέχρι τις μέρες μας, τη σχέση του με την οικονομία, την υγεία, τη γεωργία, την κτηνοτροφία, το περιβάλλον, τον τουρισμό και τη θρησκεία. Μπορεί, επίσης, να γνωρίσει τα είδη των αλατιών, την ποικιλία των χρωμάτων και της κοκκομετρίας τους. Ακόμη, να εντυπωσιαστεί από τις 14.000 χρήσεις του και να πληροφορηθεί για τις ενεργές και εγκαταλειμμένες αλυκές όλης της χώρας.

Τον τελευταίο χρόνο, οι ξένοι επισκέπτες του Μουσείου Άλατος ξεπέρασαν τους 1.100, από περίπου 40 χώρες του κόσμου. Σιγά-σιγά, το Μουσείο έχει αρχίσει να γίνεται γνωστό, ενώ οι κριτικές στις πλατφόρμες είναι άριστες. Δεν είναι, άλλωστε, τυχαίο το γεγονός ότι έχει καταταχθεί ως ο πρώτος προορισμός ανάμεσα σε 20 στη Δυτική Ελλάδα στο Tripadvisor.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος