Μεσολόγγι: Ψαράς εντόπισε ανθρώπινο σκελετό σε μικρό βάθος και κοντά στη στεριά

Αντιμέτωπος με ένα μακάβριο θέαμα ήρθε χθες 13/9  ένας ψαράς στη θαλάσσια περιοχή κοντά στο Βασιλάδι στο Μεσολόγγι όταν εντόπισε ανθρώπινο σκελετό σε μικρό βάθος και κοντά στη στεριά.

Ο ανθρώπινος σκελετός που ήταν ολόκληρος, εντοπίστηκε από τον ψαρά σε βάθος εξήντα εκατοστών και σε απόσταση τεσσάρων μέτρων από την ξηρά στη  θαλάσσια περιοχή «Αη Σώστη» Μεσολογγίου. Αμέσως ειδοποιήθηκε το Λιμεναρχείο, σκάφος του οποίου έσπευσε στο σημείο για να  τον περισυλλέξει.

Ο σκελετός, σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας aixmi-news, μεταφέρθηκε στην ιατροδικαστική υπηρεσία της Πάτρας για ενδελεχή έρευνα και ταυτοποίηση.

Οι πρώτες εκτιμήσεις αναφέρουν ότι βρίσκεται πολύ καιρό στο νερό, ίσως και χρόνια.

Για το περιστατικό εξέδωσε ανακοίνωση το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος, στην οποία αναφέρει ότι χθες το μεσημέρι «ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Μεσολογγίου για τον εντοπισμό κρανίου και οστών ανθρώπινου σκελετού στη θαλάσσια περιοχή «ΑΗ ΣΩΣΤΗ» Μεσολογγίου από επαγγελματία αλιέα, σε βάθος εξήντα (60) εκατοστών και σε απόσταση τεσσάρων (04) μέτρων από τη ξηρά».

«Άμεσα στελέχη περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. μετέβησαν στο σημείο, όπου περισυνέλεξαν τα ανευρεθέντα οστά προκειμένου να μεταφερθούν στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πατρών προς εξέταση. Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Μεσολογγίου» καταλήγει η ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος.

Να σημειωθεί πως δεν είναι η πρώτη φορά που εντοπίζεται ανθρώπινος σκελετός ή οστά καθώς ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα στις ελληνικές ακτές είναι η έλλειψη ναυαγοσωστών. Ενδεικτικό είναι ότι οι περισσότεροι πνιγμοί στη χώρα μας συμβαίνουν σε απόσταση δέκα μέτρων από την παραλία και όπως είναι λογικό δεν εντοπίζονται πάντα οι σοροί.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος