Ξυλοδαρμός διεμφυλικής φοιτήτριας στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας (video)

Διεμφυλικό άτομο δέχθηκε επίθεση πριν δύο εβδομάδες από αγνώστους στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας. Το περιστατικό συνέβη στο Τμήμα Επιστημών της Εκπαίδευσης και έχει προκαλέσει αναταραχή στην πανεπιστημιακή κοινότητα.

Άγρια επίθεση από δύο άτομα που είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους, δέχθηκε φοιτήτρια στο τμήμα Επιστημών Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Πατρών. Πρόκειται για διεμφυλικό άτομο, στο οποίο επιτέθηκε ομάδα αγνώστων με κουκούλες, προκαλώντας χτυπήματα με γροθιές και κλωτσιές, ενώ του πέταξαν και μπογιές.

Ξυλοδαρμός διεμφυλικής φοιτήτριας στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας (video)

Για το περιστατικό ενημερώθηκε ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών, Χρήστος Μπούρας, από την πρόεδρο του Τμήματος, Άννα Φτερνιάτη, και ζήτησε να δει τον φοιτητή, ο οποίος αρνήθηκε, πιθανότατα για να μην στοχοποιηθεί. Ο πρύτανης δήλωσε στην ΕΡΤ ότι αν του δοθούν στοιχεία, θα κινηθεί δικαστικά και θα ασκήσει πειθαρχική δίωξη.

Εκτός από την πρόεδρο του Τμήματος έχει ενημερωθεί και η Επιτροπή Ισότητας των Φύλων. Οι πρυτανικές αρχές δήλωσαν πως προτίθενται να κάνουν όποια ενέργεια χρειαστεί για την προστασία του θύματος και γενικά των φοιτητών από φαινόμενα βίας, χαρακτηρίζοντας το γεγονός “φασιστικής νοοτροπίας”.

Το περιστατικό, που έφερε στη δημοσιότητα η εφημερίδα “Αχαϊκή Πολιτεία”, έχει προκαλέσει αναστάτωση στην φοιτητική κοινότητα. Μάλιστα ήδη φοιτητές έχουν αντιδράσει, ενώ μέλη συλλογικότητας στο Πανεπιστήμιο ανάρτησαν πανό διαμαρτυρίας και έγραψαν συνθήματα στους τοίχους του τμήματος.

Ξυλοδαρμός διεμφυλικής φοιτήτριας στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας (video)

Αδιευκρίνιστο παραμένει αν υπεβλήθη μήνυση κατά συγκεκριμένων προσώπων ή αν ο νεαρός φοβούμενος τα χειρότερα και τυχόν νέες επιθέσεις (όπως συνήθως συμβαίνει) προτίμησε να μην κινήσει καμία διαδικασία.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος