Κλιματικές αλλαγές και υγεία

«Οι δραματικές αλλαγές στο πλανήτη και οι ελληνικές ρίζες της οικολογικής ηθικής» είναι ο τίτλος του Διεθνούς Συνεδρίου που ξεκίνησε την Κυριακή 17 Ιουνίου και ολοκληρώνεται την Τετάρτη 20 του μήνα στην Πάτρα.

Περισσότεροι από 200 επιστήμονες από όλο τον Κόσμο θα μιλήσουν για τις πηγές των ανθρωπογενών βλαπτικών επιδράσεων τον Πλανήτη.

Κλιματικές αλλαγές και υγείαΤο Συνέδριο συνδιοργανώνεται από το Πανεπιστήμιο Πατρών  και το Διεθνές Κέντρο Επιστημών και Ελληνικών Αξίων και φιλοξενείται στο Αμφιθέατρο του Συνεδριακού Κέντρου του Πανεπιστημίου.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών θα παρουσιαστούν εργασίες που εξετάζουν την σχέση ανθρώπου- φύσης  ως φιλοσοφικού προβλήματος και θα δείξουν ότι οι Αρχαίοι Έλληνες είχαν συλλάβει πολλαπλά την ουσία των περιβαλλοντικών προβλημάτων και έδωσαν παραδειγματικές λύσεις.

΄Οπως ανέφερε ο εκπρόσωπος του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών Δημήτρης Φατούρος «…σήμερα έχουμε καλύτερη υγεία έχει αυξηθεί το προσδόκιμο  ζωής , η νέα γενιά γνωρίζει γλώσσες , ταξιδεύει , ανήκουμε στην Ευρωπαϊκή Ένωση με ότι αυτό συνεπάγεται αλλά μας λείπει το μέτρο που οδηγούσε πολυεπίπεδα τη ζωή στον Αρχαιοελληνικό κόσμο…».

«… ακόμη και οι ηγέτες ισχυρών κρατών αρνούνται την ύπαρξη του τεράστιου περιβαλλοντικού προβλήματος και εναντιώνονται στις όποιες λύσεις προσπαθεί να επιβάλλει η παγκόσμια Κοινότητα για τη διατήρησης της οικολογικής ισορροπίας…» είπε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος του Συνεδρίου ομότιμος καθηγητής  Στέφανος Παϊπέτης.

Νίκη Παπαδούλα

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος