Κάτω Αχαΐα: Εισαγγελική έρευνα για την υπεξαίρεση επιδομάτων τέκνων – Έκλεβαν κωδικούς taxisnet

Σε εξέλιξη βρίσκεται η εισαγγελική έρευνα για την υπόθεση, που αφορά υπεξαίρεση επιδομάτων τέκνων στη Δυτική Αχαΐα, με δράστη 28χρονο και τρεις συνεργούς του, μέλη του ευρύτερου οικογενειακού περιβάλλοντός του.

Η υπόθεση σχετίζεται με την κλοπή 1.000 κωδικών και ονομάτων χρηστών, στην πλειοψηφία τους Ρομά, από λογιστικό γραφείο της Κάτω Αχαΐας, τον Οκτώβριο του 2021.

Ο 28χρονος -Ρομά- είχε συλλήφθη σε κατάστημα των ΕΛΤΑ στην Κάτω Αχαΐα τη στιγμή που επιχείρησε δηλώνοντας ψευδή στοιχεία να πραγματοποιήσει ανάληψη χρημάτων από λογαριασμό, που είχε εκδοθεί στο όνομα συνεργού του.

Το κουβάρι των αποκαλύψεων άρχισε να ξετυλίγεται μετά τις καταγγελίες 6 γυναικών στις 29 και 30 Νοεμβρίου 2021 στο Τμήμα Ασφάλειας Δυτικής Αχαΐας, ότι δεν είχαν πιστωθεί στους λογαριασμούς τους επιδόματα τέκνων, συνολικού ύψους 4.000 ευρώ περίπου.

Οι δράστες με τους κωδικούς taxisnet, που είχαν αφαιρέσει από το λογιστικό γραφείο, εισέρχονταν στην πλατφόρμα υποβολής αιτημάτων, για τους δικαιούχους του επιδόματος τέκνων και  άλλαζαν το λογαριασμό πίστωσης του επιδόματος, εισάγοντας ΙΒΑΝ με δικαιούχους τους συνεργούς τους.

Από την έρευνα που ενήργησαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Δυτικής Αχαΐας, προέκυψε ότι τα επιδόματα τέκνων είκοσι τουλάχιστον γυναικών, είχαν κατατεθεί στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δύο συνεργών του συλληφθέντα, ενώ εντοπίστηκαν στους ίδιους λογαριασμούς, συνολικά 14.000 ευρώ, τα οποία έχουν δεσμευτεί σε συνεργασία με την Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες.

Εξιχνιάσθηκαν τουλάχιστον 20 περιπτώσεις, ενώ σε βάρους των κατηγορούμενων έχουν υποβληθεί μηνύσεις από 17 θύματα.

Δυο εκ των 4 συνολικά δραστών, ο βασικός κατηγορούμενος και συγγενικό του πρόσωπο, αρνούνται τις κατηγορίες για υπεξαίρεση, παράνομη πρόσβαση σε σύστημα πληροφοριών και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα κατά συναυτουργία.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος