Γαλαξίδι: 5η Ρουμελιώτικη Κουζίνα

Οι καλύτερες παραδοσιακές συνταγές της Ρούμελης βραβεύτηκαν κατά το διήμερο των εκδηλώσεων της 5ης Ρουμελιώτικης  κουζίνας που έγινε στο Γαλαξίδι .Όλες οι συνταγές διασώζονται και περνούν από γενιά σε γενιά.

Γαλαξίδι: 5η Ρουμελιώτικη ΚουζίναΣτόχος των εκδηλώσεων της Ρουμελιώτικης  κουζίνας είναι να αναδείξει την πλούσια γαστρονομική παράδοση του τόπου. Είναι μία ιδέα του Ηλία Μαμαλάκη την οποία και υποστηρίζει κάθε χρόνο.

Οι καθηγητές και οι σπουδαστές της Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων του Γαλαξιδίου εντυπωσίασαν με τις μοναδικές γαστρονομικές δημιουργίες.

Γαλαξίδι: 5η Ρουμελιώτικη Κουζίνα

Τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν για τις συνταγές του διαγωνισμού είναι από ντόπιους παραγωγούς και επιχειρήσεις οι οποίοι σε ειδικές παγόδες είχαν εκθέσει τα προϊόντα τους στο χώρο του λιμανιού.

Είναι η πέμπτη χρονιά διοργάνωσης από το Δήμο Δελφών τη Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων και τους επαγγελματίες  έχοντας την υποστήριξη της Λέσχης Αρχιμαγείρων του Επιμελητηρίου Φωκίδας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και του Λιμενικού Ταμείου .

Νίκη Παπαδούλα

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος