Φωτιά Αιγιαλεία: Στη μάχη τα εναέρια μέσα – Αγώνας να μην φτάσει στους οικισμούς (βίντεο)

Διακοπή των δρομολογίων του Οδοντωτού Διακοφτό - Καλάβρυτα

Δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα πραγματοποιούν από νωρίς το πρωί συνεχείς ρίψεις νερού πάνω από το μέτωπο της φωτιάς που εκδηλώθηκε χθες το μεσημέρι στην περιοχή Δερβενάκια της Αιγιαλείας, με αποτέλεσμα να έχουν περιορίσει τις εστίες.

Εναέρια μέσα κάνουν συνεχείς ρίψεις στις πολλές μικροεστίες που εντοπίζονται πάνω από την Νέα Εθνική οδό, στην τοποθεσία Κεράνη και Μαραθιά, πάνω από το Διακοφτό.

Παράλληλα, περίπου 100 πυροσβέστες με 35 οχήματα εξακολουθούν να δίνουν μάχη με τις φλόγες, ώστε να περιορίσουν την πυρκαγιά και να μη φτάσει κοντά σε κατοικημένες περιοχές.

Στη μάχη παραμένουν πυροσβέστες, αστυνομικοί και εθελοντές ενώ σε ετοιμότητα βρίσκονται και δύο πλωτά σκάφη του Λιμενικού Σώματος καθώς και ιδιωτικά σκάφη στην περιοχή Δερβένι του δήμου Αιγιαλείας ώστε να συνδράμουν εφόσον απαιτηθεί.

Ο φόβος είναι να μην ξεφύγει κάποιο μέτωπο όταν θα αυξηθεί η ένταση των ανέμων, κάτι που στην περιοχή γίνεται από το απόγευμα και μετά.

Από τον Ελαιώνα, μέχρι το Διακοφτό και την Τράπεζα, το μέτωπο φαίνεται να είναι χωρίς ενεργές εστίες και η προσπάθεια επικεντρώνεται στο εαιρετικής ομορφιάς Φαράγγι του Βουραϊκού, από όπου διέρχεται το τρενάκι του Οδοντωτού, το οποίο έχει διακόψει τα δρομολόγιά του από το Διακοφτό προς τα Καλάβρυτα.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας οι επίγειες δυνάμεις πυρόσβεσης είχαν παραταχθεί και επιχειρούσαν κοντά σε κοινότητες, ώστε να μην πλησιάσουν οι φλόγες κοντά σε σπίτια. Οι προσπάθειες επικεντρώνονταν στις κορυφογραμμές πάνω από το Διακοφτό

Φωτιά Αιγιαλεία: Στη μάχη τα εναέρια μέσα – Αγώνας να μην φτάσει στους οικισμούς (βίντεο)

Μήνυμα για εκκένωση της περιοχής Τράπεζας Αχαΐας εστάλη μέσω του 112 τη νύχτα της Κυριακής σε όσους βρίσκονται εκεί. Η φωτιά απείλησε τον οικισμό Βυτινιώτικα και κινήθηκε κατά μήκος της Νέας Εθνικής Οδού Κορίνθου – Πατρών με κατεύθυνση προς Διακοφτό και Ακράτα. Μήνυμα, μέσω του 112, εστάλη προς τους πολίτες που βρίσκονται στην περιοχή Κάστρο της Αιγιαλείας να μετακινηθούν προς την περιοχή Καθολικό.

Οι φλόγες έδτασαν κοντά στο εξαιρετικής ομορφιάς φαράγγι του Βουραϊκού και στα χωριά Νιάματα και Κάτω Ζαχλωρού, δίπλα στις γραμμές του Οδοντωτού.

Το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συνδράμουν υδροφόρες και μηχανήματα της αυτοδιοίκησης.

Φωτιά Αιγιαλεία: Στη μάχη τα εναέρια μέσα – Αγώνας να μην φτάσει στους οικισμούς (βίντεο)

Πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ρεπορτάζ: Β. Σιώμος, Χ. Πλευριάς

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος