Φοιτητές Πολιτικοί Μηχανικοί ξεναγήθηκαν σε πυλώνα της γέφυρας Ρίου – Αντιρρίου

Ομάδα φοιτητών από το Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, φιλοξένησε η Γέφυρα Χαρίλαος Τρικούπης, στο πλαίσιο της δράσης VINCl Highways ”0pen Tour”: 3.750km αυτοκινητοδρόμων και μεγάλα οδικά έργα υποδομής σε 14 χώρες ανοίγουν τις πόρτες τους για το κοινό.

Η Γέφυρα Ρίου — Αντιρρίου συμμετείχε στο ”0pen Tour”, ένα παγκόσμιο event που διοργανώνει για πρώτη φορά η VINCl Highways σε 14 χώρες, απευθύνοντας ανοιχτή πρόσκληση γνωριμίας με τις ομάδες και τις τεχνολογίες που χρησιμοποιούνται για να λειτουργούν και συντηρούνται τα οδικά έργα υποδομής, εξυπηρετώντας τη συνεχή κινητικότητα μεταξύ περιοχών. Στη διάρκεια της αρχικής παρουσίασης, οι φοιτητές είχαν την ευκαιρία να δουν τις προκλήσεις κατά τη διάρκεια του σχεδιασμού και της κατασκευής, ενώ στη συνέχεια ενημερώθηκαν για την υποδειγματική συντήρηση και λειτουργία του έργου, με παραδείγματα από πρόσφατες και τρέχουσες εργασίες που εκτελούνται αυτό το διάστημα.

Οι φοιτητές επισκέφθηκαν τον Πυλώνα Μ4, όπου είδαν από κοντά τον εξοπλισμό και τις τεχνολογικές λύσεις που έχουν εφαρμοστεί, ώστε το έργο να ανταποκρίνεται σε ιδιαίτερες συνθήκες όπως οι ισχυροί άνεμοι ή οι σεισμοί. Κατά τη διάρκεια της ξενάγησης, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να εκφράσουν τις απορίες τους, να συνομιλήσουν με το προσωπικό της εταιρείας αλλά και να δουν από πρώτο χέρι τί συμβαίνει καθημερινά στη Γέφυρα «behind the scenes», ώστε το έργο να παραμένει λειτουργικό 24Π/365, συμβάλλοντας στην βιώσιμη ανάπτυξη της περιοχής.

Φοιτητές Πολιτικοί Μηχανικοί ξεναγήθηκαν σε πυλώνα της γέφυρας Ρίου – Αντιρρίου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος