Φαντασμαγορική η νυχτερινή “ποδαράτη” παρέλαση της Πάτρας

Με μια μεγάλη γκάμα επιρροών, φαντασία και ευρηματικότητα, τα πληρώματα αυτοφωτίστηκαν στην αποψινή νυχτερινή ποδαράτη παρέλαση του Πατρινού Καρναβαλιού 2024. Η νυχτερινή παρέλαση ξεκίνησε στις 18:30 και συνεχίζεται μέχρι και αυτή την ώρα.

Τα θέματα των πληρωμάτων διακρίνονται για την καλλιτεχνική τους έμπνευση, τη σάτιρα και το δημιουργικό πνεύμα. Μετά το τέλος της νυχτερινής ποδαράτης παρέλασης τα μέλη των καρναβαλικών πληρωμάτων θα αναμιχτούν με τους χιλιάδες επισκέπτες που έχουν κατακλύσει την Πάτρα σε ένα ασταμάτητο ολονύχτιο πάρτι.

Τα βλέμματα αύριο είναι στραμμένα στη Μεγάλη Παρέλαση, στην οποία μετέχουν 181 πληρώματα με περίπου 60.000 καρναβαλιστές. Θα προπορεύονται τα καρναβαλικά άρματα του Δήμου και θα ακολουθούν τα πληρώματα με τα άρματα και τις κατασκευές τους. Η Δημοτική Μουσική στη κορυφή της παρέλασης της Κυριακής θα ακολουθείται από τα άρματα του Δήμου: «Προπομπός», «Βασιλιάς Καρνάβαλος – Ο Βασιλιάς της Παγκοσμιοποίησης», άρμα Βασίλισσας με την Βασίλισσα του Πατρινού Καρναβαλιού 2024 Γεωργία Σακκά, Άνθινο Άρμα, «Smile» εμπνευσμένο από τον παλαιό βωβό κινηματογράφο, οι «Χορευτές του Τσίρκου», ο Τζον Λένον με τα παιδιά των λουλουδιών και της ειρήνης, και τα άρματα του Καρναβαλιού των Μικρών, αλλά και 28 άρματα κατασκευασμένα από ισάριθμα καρναβαλικά πληρώματα.

Παρουσιαστές της Μεγάλης Παρέλασης θα είναι η Νατάσα Τραγουστή και ο Γιώργος Λογαράς, οι οποίοι απρόσκοπτα και σε συνεχή ροή θα την παρουσιάζουν για το ERTFLIX. Η ΤΕΛΕΤΗ ΛΗΞΗΣ Μετά την ολοκλήρωση της Μεγάλης Παρέλασης του Πατρινού Καρναβαλιού, την Κυριακή 17 Μαρτίου, στις 9 το βράδυ όλοι οι δρόμοι οδηγούν στον μόλο της Αγίου Νικολάου όπου χιλιάδες Πατρινοί καρναβαλιστές και επισκέπτες θα συγκεντρωθούν για να αποχαιρετίσουν τη μεγάλη γιορτή της Πάτρας.

Το τελευταίο μεγάλο ραντεβού του Πατρινού Καρναβαλιού 2024, του Καρναβαλιού όλης της Ελλάδας θα δοθεί στην Τελετή Λήξης, όπου ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, συνοδευόμενος από την πρόεδρο της ΚΕΔΗΠ-Καρναβάλι Πάτρας, Ήρα Κουρή, θα κηρύξει τη λήξη του Πατρινού Καρναβαλιού 2024 και ταυτόχρονα την έναρξη του επόμενου, του Πατρινού Καρναβαλιού του 2025. Η καύση του Καρνάβαλου, κεντρικό στοιχείο της τελετής, μέσα από τις στάχτες του θα μεταδώσει τα μηνύματα της αναγέννησης και της ελπίδας.

Αμέσως μετά πυροτεχνήματα θα φωτίσουν τον ουρανό δίνοντας λάμψη στην καρναβαλική νύχτα που θα δονείται από ήχους της μουσικής. Θα ακολουθήσει για μια ώρα συναυλία των Heaven on Mars, ένα μοναδικό show γεμάτο μουσική και χορό που θα ταξιδέψει το κοινό στην όμορφη και μαγική δεκαετία των 80’s με γνωστά pop – rock κομμάτια που άφησαν εποχή.

Το πάρτι θα συνεχιστεί μέχρι τις πρώτες ώρες με τους διακεκριμένους Djs Μιχάλη Τσαουσόπουλο και Κώστα Ζήκο να ξεσηκώνουν το πλήθος με τις μουσικές επιλογές τους. Παρουσιαστές της Τελετής Λήξης θα είναι ο Δημήτρης Μουλίνος και η Τελάλισσα του Πατρινού Καρναβαλιού 2024 Μαρία Αγουρίδη, που θα κάνουν ένα flashback σε κορυφαίες στιγμές της φετινής διοργάνωσης.

Φέτος η Τελετή Λήξης θα είναι «προσβάσιμη» για κωφούς/βαρήκοους, αφού θα υπάρχει παράλληλη διερμηνεία στην ελληνική νοηματική γλώσσα. Χορηγοί επικοινωνίας: ΕΡΤ 3 και ΕΡΤ Πάτρας

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος