Ένταση μεταξύ αγροτών και αστυνομίας στο δρόμο που οδηγεί στη γέφυρα του Ρίου σημειώθηκε στη 1.30 το μεσημέρι κατά τη διάρκεια πορείας που πραγματοποίησαν οι αγρότες στο σημείο.
Σε νέα κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους προχωρούν σήμερα οι αγρότες της Δυτικής Ελλάδας, με σημείο αναφοράς τη γέφυρα Ρίου–Αντιρρίου.
Η ένταση δημιουργήθηκε ανάμεσα σε αγρότες και αστυνομικές δυνάμεις έξω από την Πάτρα, όταν ομάδα, αγροτών, ανάμεσά τους γυναίκες και παιδιά, προσπάθησε να προσεγγίσει πεζή τη γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου.
Νωρίτερα, αγρότες από τη Δυτική Ελλάδα επιχείρησαν να φτάσουν στη γέφυρα με τρακτέρ, με στόχο να ανοίξουν τις μπάρες των διοδίων και να επιτρέψουν την ελεύθερη διέλευση των οχημάτων για περίπου τέσσερις ώρες.
Σημειώνεται ότι ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονταν από νωρίς το πρωί στα μπλόκα της Αιτωλοακαρνανίας (Αγγελόκαστρο) και της Ολυμπίας Οδού (Εγλυκάδα) για να αποτρέψουν την είσοδο των τρακτέρ στη γέφυρα.

Η αστυνομία προχώρησε σε διακοπή της κυκλοφορίας στη Νέα Εθνική Οδό στο ύψος του Ρίου, προκειμένου να αποτραπεί η προσέγγιση των αγροτών στη γέφυρα Ρίου–Αντιρρίου.
Αγρότες από την Αιτωλοακαρνανία και την Αχαΐα κινήθηκαν οργανωμένα και έφτασαν μέχρι το αστυνομικό μπλόκο στο ύψος της Γαβρολίμνης, όπου βρέθηκαν αντιμέτωποι με ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ. Οι αγρότες μοίρασαν πορτοκάλια στους αστυνομικούς, σε μια προσπάθεια να στείλουν μήνυμα ειρηνικής διαμαρτυρίας.

Σύμφωνα με τους ίδιους τους αγρότες, στόχος της σημερινής κινητοποίησης είναι η μετάβαση στα διόδια της γέφυρας Ρίου–Αντιρρίου και το άνοιγμα των μπαρών, ώστε να επιτραπεί η ελεύθερη διέλευση των οχημάτων χωρίς την καταβολή διοδίων για περίπου τέσσερις ώρες.
Ρεπορτάζ: Αθανασία Σταμοπούλου – Νίκος Γιαπρακάς
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος