Δυτική Ελλάδα: Απολογισμός του προγράμματος για την πρόληψη σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών

Περισσότεροι από 2.000 πολίτες της Δυτικής Ελλάδας ήταν οι αποδέκτες του προγράμματος με τίτλο «Μένει Μυστικό» που υλοποίησαν η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και «Το Χαμόγελο του Παιδιού» για την πρόληψη και την αντιμετώπιση της σεξουαλικής κακοποίησης των παιδιών.

Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε » από τον Ιούλιο έως τον Οκτώβριο 2021, στο πλαίσιο και του Συμφώνου Συνεργασίας που έχουν συνάψει οι δύο φορείς με τους παρακάτω βασικούς άξονες:

  • 1ος Άξονας: Ενημέρωση – Ευαισθητοποίηση μέσω ΜΜΕ
  • 2ος Άξονας: Δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης σε 6 πόλεις της Περιφέρειας με την κινητή ομάδα, τον «ΟΔΥΣΣΕΑ» (Αγρίνιο, Μεσολόγγι, Πύργος, Αμαλιάδα, Αίγιο, Πάτρα)
  • 3ος Άξονας: Διεξαγωγή 3 στοχευμένων διαδικτυακών εκπαιδευτικών σεμιναρίων σε γονείς και κηδεμόνες, Επαγγελματίες υγείας, Εκπαιδευτικούς.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης παρουσιάστηκαν αναλυτικά τα αποτελέσματα της εκστρατείας, που ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία σε όλη την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας με τη συμμετοχή μαθητών και μαθητριών, εκπαιδευτικών, γονέων και κηδεμόνων, επαγγελματιών υγείας. Ο απολογισμός της δράσης περιλαμβάνει: 13 άρθρα, 547 υπογραφές του ψηφίσματος «Μένει Μυστικό», 55 παρεμβάσεις σε 1.037 μαθητές Α’βάθμιας εκπαίδευσης, 57 παρεμβάσεις σε 625 μαθητές Β’βάθμιας εκπαίδευσης, 26 παρεμβάσεις σε 441 γονείς και εκπαιδευτικούς, 4 διαδικτυακά σεμινάρια με τη συμμετοχή 172 ατόμων (116 εκπαιδευτικοί, 34 Γονείς/κηδεμόνες/φροντιστές ανηλίκων, 22 επαγγελματίες υγείας).

Οι στόχοι του Προγράμματος ήταν: Ευαισθητοποίηση σχετικά με το φαινόμενο της σεξουαλικής κακοποίησης, έμφαση στη σημασία της πρόληψης μέσα από τη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση, ανάδειξη των διαστάσεων που έχει λάβει το φαινόμενο στην Ελλάδα, κατάθεση πρακτικών προτάσεων στους αρμόδιους θεσμικούς φορείς για την πρόληψη και αντιμετώπισή του φαινομένου.

Παράλληλα, παρουσιάστηκε δράση που δημιούργησαν οι μαθητές και μαθήτριες, μέλη του Εθελοντικού Ευρωπαϊκού Μαθητικού Δικτύου YouSmile στην Πάτρα. Η παρουσίαση ολοκληρώθηκε με την παράδοση του ψηφίσματος και των προτάσεων του Οργανισμού για την πρόληψη και αντιμετώπισης της σεξουαλικής κακοποίησης των παιδιών, από τον Κώστα Γιαννόπουλο, Πρόεδρο του Δ.Σ. του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στον Νεκτάριο Φαρμάκη, Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας. Στην παρουσίαση μετείχε και ο αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας Χαράλαμπος Μπονάνος, ο οποίος ανακοίνωσε ότι η Περιφέρεια εξετάζει την μετατροπή ιδιόκτητου ακινήτου σε κέντρο ημέρας “Το Σπίτι του Παιδιού”. Τον συντονισμό της εκδήλωσης είχε ο δημοσιογράφος Σπύρος Χαριτάτος.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος