Δήμος Ερυμάνθου: Απόψε τα εγκαίνια της 19ης Αγροτικής Έκθεσης Χαλανδρίτσας ΑgreXa 2022.

Μ’ ένα πλούσιο πρόγραμμα ενημερωτικών, πολιτιστικών και κοινωνικών εκδηλώσεων και δράσεων άνοιξε τις πύλες της χθες (1/9) η 19η Αγροτική Έκθεση Χαλανδρίτσας- ΑgreXa 2022.  Η πρώτη ημέρα ήταν αφιερωμένη στη νέα γενιά, στους ανθρώπους που δημιουργούν το μέλλον, αποτελώντας το πιο δυναμικό «κύτταρο» της τοπικής κοινωνίας.

Επισκέπτες από την Πάτρα, από τα γύρω χωριά, αλλά και από άλλες περιοχές της Αχαΐας έκαναν τη βόλτα τους και πήραν μία πρώτη εικόνα από τα περίπτερα που προβάλλουν τα τοπικά προϊόντα της Αχαϊκής γης.

Απόψε στις 21.00 θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της έκθεσης από τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργο Στύλιο, ενώ τον αγιασμό θα τελέσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών, κ.κ. Χρυσόστομος.

Η φετινή διοργάνωση υιοθετεί σημαντικές καινοτομίες αναδεικνύοντας τον πρωταγωνιστικό ρόλο που διαδραματίζει ο θεσμός για την αγροτική και οικονομική ανάπτυξη της περιοχής.

Η 19η Αγροτική Έκθεση Χαλανδρίτσας- AgreXa 2022 που αποτελεί την γιορτή του πρωτογενούς τομέα της Δυτικής Ελλάδος και της Πελοποννήσου, θα διαρκέσει έως την Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου. Διοργανώνεται από τον Δήμο Ερυμάνθου με τη συνδιοργάνωση του Πολιτιστικού Συλλόγου Χαλανδρίτσας και την υποστήριξη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Δυτικής Ελλάδος και του Επιμελητηρίου Αχαΐας, ενώ τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

«Με την πεποίθηση ότι η AgreXa 2022 θα αποτελέσει κι εφέτος τόπο ανταλλαγής πληροφοριών, ιδεών και τεχνογνωσίας εύχομαι καλή επιτυχία και τα καλύτερα αποτελέσματα για όλους τους εκθέτες, ενώ είμαι βέβαιος πως οι επισκέπτες θα απολαύσουν μια ασυνήθιστη εμπειρία σε ένα μοναδικό περιβάλλον. Με μεγάλη χαρά προσκαλούμε τον κόσμο να αγκαλιάσει την Αγροτική Έκθεση Χαλανδρίτσας, να έρθει από κοντά να γνωρίσει τον τόπο μας και τους φιλόξενους ανθρώπους του.», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Ερυμάνθου, Θόδωρος Μπαρής.

Το πρόγραμμα της Έκθεσης περιλαμβάνει επιστημονική ημερίδα, συναυλίες, λαϊκούς χορούς και πολλές άλλες εκδηλώσεις.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος