Διασωληνωμένος στον «Ευαγγελισμό» ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας Κοσμάς (video)

Ραγδαία επιδείνωση παρουσίασε τις τελευταίες ώρες η κατάσταση της υγείας του σεβασμιότατου Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας, Κοσμά ο οποίος νοσεί από κορονοϊό.

Στις 3 τα ξημερώματα διακομίσθηκε διασωληνωμένος στον «Ευαγγελισμό» από το νοσοκομείο Αγρινίου. Ο Μητροπολίτης ο οποίος είναι φανατικός αρνητής του κορονοϊού διαγνώστηκε θετικός στην covid-19 εδώ και ημέρες. Αρχικά είχε ήπια συμπτώματα τα οποία έγιναν πιο βαριά αλλά αρνούνταν τη μεταφορά του στο νοσοκομείο.

Η κατάσταση της υγείας του όμως επιδεινώθηκε και χθες το μεσημέρι μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο Αγρινίου με δύσπνοια και χαμηλό κορεσμό, όπου υποβλήθηκε στις απαραίτητες εξετάσεις.

Οι γιατροί παρακολούθησαν την κατάσταση της υγείας του και έκριναν ότι είναι απαραίτητη η επείγουσα μεταφορά του σε εξειδικευμένη μονάδα. Ο Μητροπολίτης διασωληνώθηκε για να μεταφερθεί στον «Ευαγγελισμό», όπου έφτασε περίπου στις 6:00 τα ξημερώματα της Πέμπτης 2 Δεκεμβρίου.

Την εξέλιξη της διακομιδής του Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας στην Αθήνα, γνωστοποιεί με ανακοίνωση της και η Μητρόπολη , όπου και παρακαλεί τους χριστιανούς «να συνεχίσουν να εύχονται στον Θεό υπέρ της ταχείας αναρρώσεως του Επισκόπου και Πνευματικού μας Πατέρα».

Αναλυτικά η ανακοίνωση: «Σήμερα, Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2021, η ιατρική ομάδα του Νοσοκομείου Αγρινίου που παρακολουθεί την υγεία του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου, Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμά, σε συνεννόηση με το ιατρικό προσωπικό του Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» των Αθηνών αποφάσισε, με τη σύμφωνη γνώμη του Σεβασμιωτάτου, την διασωλήνωση του και την μεταφορά του στον Ευαγγελισμό.
Ο Μητροπολίτης κ. Κοσμάς, βρίσκεται στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» από τις πρώτες πρωινές ώρες και υπό την επίβλεψη των εκεί ιατρών. Παρακαλούνται οι χριστιανοί της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, κληρικοί και λαϊκοί, να συνεχίσουν να εύχονται στον Θεό υπέρ της ταχείας αναρρώσεως του Επισκόπου και Πνευματικού μας Πατέρα».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος