Δείτε τη Βασίλισσα του Πατρινού Καρναβαλιού – Επί ποδός η ΕΛ.ΑΣ. για τα μέτρα του τριημέρου (video)

Ο χρόνος μετρά αντίστροφα για την κορύφωση των εκδηλώσεων στο Καρναβάλι της Πάτρας και όπως ανακοίνωσε ο Δήμος Πατρέων, η φοιτήτρια Κατερίνα Βενέρη – Σιούλη θα είναι η Βασίλισσα του φετικνού Πατρινού Καρναβαλιού!

Η επιτροπή, εκτός από την ομορφιά, συμπεριέλαβε στα κριτήρια επιλογής την προσωπικότητα και τη σχέση της βασίλισσας με το Πατρινό Καρναβάλι, τα οποία είχαν επίσης βαρύνοντα ρόλο.

Η Κατερίνα Βενέρη – Σιούλη από την Πάτρα, αθλήτρια στίβου της Παναχαϊκής Γ.Ε., Απόφοιτος Σχολής Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (Σ.Ε.Φ.Α.Α.), Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας (Τρίκαλα), Μεταπτυχιακή Φοιτήτρια Ιατρικής στο Μεταπτυχιακό πρόγραμμα « Άσκηση, Εργοσπιρομετρία και Αποκατάσταση, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας (Τμήμα Ιατρικής Λάρισας)», με σημαντικές τιμητικές διακρίσεις και βραβεία σε αθλητικούς αγώνες, κρίθηκε αντάξια να υπηρετήσει αυτό το ρόλο.

«Η Πάτρα είναι η πόλη που γεννήθηκα και μεγάλωσα και αποτελεί ένα ιδιαίτερο κομμάτι στην ζωή μου για συναισθηματικούς λόγους ιδιαίτερα η ομάδα της Παναχαϊκής. Κάθε χρόνο συμμετείχα στο Πατρινό Καρναβάλι από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου. Θέλω να εκπροσωπήσω την πόλη μου στο φετινό Πατρινό Καρναβάλι μετά από μία δύσκολη περίοδο για όλους μας, κάνοντας τους ανθρώπους να χαμογελάσουν αλλά και να διασκεδάσουν με πολύ κέφι και χορό», δήλωσε η ίδια.

Επί ποδός η ΕΛΑΣ για τα μέτρα του τριημέρου

Την ίδια ώρα καταρτίστηκε ο σχεδιασμός των μέτρων ασφάλειας και τροχαίας της Αστυνομίας για το τριήμερο του Πατρινού Καρναβαλιού, που θα τεθούν σε ισχύ από την Παρασκευή.

Οι αστυνομικοί, που υπολογίζεται πως θα βρίσκονται επί ποδός σε ημερήσια βάση ανέρχονται σε 600 άτομα, ενώ αναμένονται χιλιάδες κόσμου στην Πάτρα για το Καρναβάλι. Οι ενισχυτικές δυνάμεις που θα βρεθούν στην Πάτρα, είναι 7-8 διμοιρίες ΜΑΤ, μια εκ των οποίων ΥΑΤ από την Αθήνα, όπως επίσης και αστυνομικοί από υποδιευθύνσεις Ασφάλειας. Αθροιστικά ο αριθμός των «φιλοξενούμενων» ενστόλων εκτιμάται στα 150 άτομα.

Έντονη θα είναι η αστυνομική παρουσία καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ωρου και διαρκείς οι έλεγχοι σε συνεργασία με τους αρμόδιους ελεγκτικούς μηχανισμούς για την πάταξη φαινομένων παρεμπορίου, αισχροκέρδειας, αλλά και υπαίθριας εμπορίας ειδών εστίασης και αλκοόλ.

Σημαντική θα είναι και η συμβολή των στελεχών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πατρών. Η παρουσία και τα μέτρα του Λιμενικού έγκειται πρωτίστως στη διασφάλιση της ανεμπόδιστης διέλευσης των οχημάτων της ΕΛΑΣ, της Πυροσβεστικής, του ΕΚΑΒ και του Δήμου Πατρέων κ.λπ., εντός της λιμενικής ζώνης από την πύλη της οδού Γούναρη μέχρι και την πύλη 7 (στο ύψος της Ηρ. Πολυτεχνείου), από το απόγευμα της Παρασκευής μέχρι και την Καθαρά Δευτέρα.

Από το μεσημέρι του Σαββάτου θα απαγορευθεί η κυκλοφορία και η στάθμευση των οχημάτων στο παλαιό λιμάνι, από την είσοδο στη Γούναρη μέχρι και τον προβλήτα της Αγίου Νικολάου.

Με ειδική άδεια θα εισέρχονται οι εργαζόμενοι.

Ρεπορτάζ: Αθανασία Σταμοπούλου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος