Αυξάνονται τα ενεργά κρούσματα και το ιικό φορτίο στην Πάτρα

Τα ενεργά κρούσματα στην πόλη είναι 474, ενώ την προηγούμενη εβδομάδα ήταν 422 σύμφωνα με τα στοιχεία που δίνει ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας, αρμόδιος για θέματα υγείας κ. Χαράλαμπος Μπονάνος.Ταυτόχρονα αυξητικές μεταβολές παρατηρήθηκαν στο ιικό φορτίο του κορονοϊού στα αστικά λύματα.
Συγκεκριμένα στην Πάτρα, ανιχνεύθηκε ιικό φορτίο στα λύματα της πόλης, αλλά η ποσοστιαία εβδομαδιαία μεταβολή σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα δεν μπορεί να υπολογιστεί καθώς δεν είχε ανιχνευθεί ιικό φορτίο την προηγούμενη εβδομάδα. Τα επίπεδα του ιικού φορτίου βρίσκονταν πάνω από το όριο ποσοτικοποίησης της μεθόδου, σε αντίθεση με την προηγούμενη εβδομάδα, 26/07-01/08/21, που δεν ήταν ανιχνεύσιμο.
Μέχρι σήμερα το πρωί στο Νοσοκομείο του Ρίου νοσηλεύονται 22 ασθενείς στην κλινική covid, 2 στην Παιδιατρική κλινική covid και 6 ασθενείς στη ΜΕΘ.
Σε ετοιμότητα βρίσκεται το νοσοκομείο και για το άνοιγμα και νέας κλινικής σε περίπτωση που αυξηθούν οι ανάγκες για νοσηλεία . Πρόκειται για το σχέδιο της 6η ΥΠΕ, το οποίο από τα μέσα Ιουλίου έχει επικαιροποιήσει για όλα τα νοσοκομεία της περιοχής, εφόσον κριθεί αναγκαίο.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος