Αιτωλοακαρνανία: Κυβερνητικό κλιμάκιο επισκέπτεται τις πληγείσες περιοχές (video)

Σε εξέλιξη βρίσκεται η επίσκεψη του κυβερνητικού κλιμακίου στις περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας που επλήγησαν από την κακοκαιρία «Μπάλλος».

Ο «Μπάλλος» έπληξε τον κάμπο του Λεσινίου και άλλες αγροτικές περιοχές ενώ το ίδιο φαινόμενο έπληξε και περιοχές των δήμων Αγρινίου και Θέρμου.

Επικεφαλής του κλιμακίου είναι ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σπήλιος Λιβανός, που συνοδεύεται από τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ Ανδρέα Λυκουρέντζο, τον περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριο Φαρμάκη, τον δήμαρχο Μεσολογγίου Κώστα Λύρο, στελέχη της Αυτοδιοίκησης και υπηρεσιακούς παράγοντες.

Ο κ. Λίβανος έκανε γνωστό πως έγινε δεκτό το αίτημα του δήμου Αγρινίου, ώστε να κηρυχθούν σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης οι πληγείσες περιοχές του και κάλεσε τον δήμο Μεσολογγίου να πράξει το ίδιο.

Στο Λεσίνι το κυβερνητικό κλιμάκιο συνομίλησε με αγρότες και κτηνοτρόφους οι οποίοι μετέφεραν την εμπειρία τους για το πλημμυρικό φαινόμενο που επαναλαμβάνεται κατά περιόδους και αναφέρθηκαν στο ακαθάριστο τμήμα του ποταμιού που εντοπίζεται στις εκβολές του ποταμού.

Επίσκεψη του κυβερνητικού κλιμακίου έγινε και στην Κατοχή ενώ αυτή την ώρα είναι σε εξέλιξη προγραμματισμένη σύσκεψη στο διοικητήριο της Περιφέρειας στο Μεσολόγγι.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος