Αιτωλοακαρνανία: Καταδικάστηκαν οι τρεις δράστες της φονικής ληστείας στο Χαλκιόπουλο

Σε 19 χρόνια κάθειρξης καταδικάστηκαν από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αγρινίου οι τρεις κατηγορούμενοι για τη φονική ληστεία σε βάρος του ηλικιωμένου ζευγαριού στο Χαλκιόπουλο Βάλτου, τον Ιανουάριο του 2021.

Η υπόθεση στηρίχτηκε στην κατάθεση ενός αστυνομικού, κατά την οποία, ο ένας εκ των τριών δραστών είχε παραδεχτεί το έγκλημα, όμως στη συνέχεια ανακάλεσε.

 Το χρονικό της υπόθεσης

Το ηλικιωμένο ζευγάρι είχε βρεθεί στις 14 Ιανουαρίου δεμένο στο σπίτι του, με τον άνδρα να έχει χάσει τη ζωή του και τη σύζυγο του, να τραυματίζεται σοβαρά στα χέρια από το δέσιμο των δραστών.

Μετά την φονική επίθεση, η 85χρονη κατέθεσε στις αρχές και υπέδειξε τους δράστες, με αποτέλεσμα να προχωρήσουν σε συλλήψεις ανιψιού του ηλικιωμένου ζευγαριού και δύο γειτόνων, οι οποίοι είχαν προφυλακιστεί με σύμφωνη γνώμη του Εισαγγελέως και της Ανακρίτριας Αγρινίου, εν αναμονή αποτελεσμάτων των DNA, δακτυλικών αποτυπωμάτων, αλλά και ιατροδικαστικής εξέτασης.

Τέλη Μαρτίου έγιναν γνωστά τα αποτελέσματα του DNA ενώ νωρίτερα είχαν γίνει γνωστά και αυτά των δακτυλικών αποτυπωμάτων, τα οποία ήταν των θυμάτων και δεν ανήκαν στους κατηγορουμένους. Αυτό όμως δεν ήταν αρκετό ώστε να αθωωθούν. Σύμφωνα με πληροφορίες, επιβλήθηκε κάθειρξη 14 ετών για τη ληστεία, 4 χρόνια για τις σωματικές βλάβες στην ηλικιωμένη και ένα για την σύσταση συμμορίας.

Οι δυο εκ των κατηγορουμένων είναι αδέλφια και ο τρίτος, είναι αδελφός του ατόμου που είχε βρει δεμένο το ζευγάρι των ηλικιωμένων. Να σημειωθεί πως η 85χρονη γυναίκα, θύμα της ληστείας, πέθανε τέσσερις μήνες μετά, τον Μάϊο του 2021.

Οι αστυνομικοί, στο πλαίσιο των ερευνών, είχαν βρει σημαντικό ποσό στην οικία του ζευγαριού, ενώ άγνωστο παραμένει το χρηματικό ποσό που εκλάπη.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος