Aιτωλικό: Kινητοποιήσεις μαθητών και κατοίκων – Κατγγέλουν υποβάθμιση του Μουσείου “Βάσως Κατράκη”

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιήσουν την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου στις 11 το πρωί όλα τα σχολεία του Αιτωλικού, μαζί με οργανισμούς και κατοίκους, αντιδρώντας στην υποβάθμιση του μουσείου χαρακτικής «Βάσως Κατράκη» μετά την απόφαση του υφυπουργού Εσωτερικών για την κατάργησή του ως ΝΠΔΔ.
Η κόρη της χαράκτριας που δώρισε τα έργα της στο Μουσείο, σε ανακοίνωση της εκφράζει την αγωνία της αναφέροντας: «Η απόφαση της κατάργησης του Μουσείου ως ΝΠΔΔ και της μετατροπής του σε τμήμα του Δήμου Ι Π Μεσολογγίου έχει προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση τόσο στον εικαστικό κόσμο, όσο και σ’ εμάς. Είμαστε προβληματισμένοι για την επόμενη μέρα σε ότι αφορά στην τύχη του έργου της Βάσως Κατράκη. Οι συναντήσεις που θα έχουμε τις επόμενες ημέρες θα καθορίσουν την τελική μας απόφαση. Ευχαριστούμε όλους όσοι συμπαραστέκονται στην προσπάθειά μας για διατήρηση του Μουσείου σαν ανεξάρτητο Νομικό Πρόσωπο».
Η εκπαιδευτική κοινότητα, φορείς και πολίτες, εκτιμούν ότι η απόφαση αυτή υποβαθμίζει και απαξιώνει πολιτιστικές δράσεις, αλλά και το έργο της αναγνωρισμένης δημιουργού, που σημάδεψε την παγκόσμια χαρακτική δημιουργία εκφράζοντας και τους μεγάλους αγώνες του λαού, από την Αντίσταση, τα δύσκολα μετεμφυλιακά χρόνια έως τη δικτατορία.
Κάνουν λόγο για αδιαφορία του κράτους και εγκατάλειψη διαχρονικά από τις δημοτικές αρχές του Δήμου Μεσολογγίου, που καθιστούν επιτακτική την ανάγκη συντήρησης του κτιρίου.
Το “Μουσείο Βάσως Κατράκη – Εικαστικό Κέντρο Χαρακτικής” στο Αιτωλικό έχει χαρακτηριστεί ως μοναδικό μουσείο αμιγώς Χαρακτικής Τέχνης στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος