Αίγιο: Καταγγελία γονέων για παρουσία ατόμου καταδικασμένου για σεξουαλικό έγκλημα σε σχολικό χώρο

Μια πολύ σοβαρή, και ταυτόχρονα ιδιαίτερα λεπτή και ευαίσθητη, υπόθεση βρίσκεται από χθες στα χέρια της Εισαγγελίας Αιγίου προς διερεύνηση και, εάν κριθεί σκόπιμο, παρέμβαση.
Ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων δημοτικού σχολείου στην Αιγιάλεια κατέθεσε μήνυση κατά του διευθυντή για ενδεχόμενη έκθεση ανηλίκων σε κίνδυνο.
Στη μήνυση αναφέρεται ότι “ο διευθυντής επιτρέπει, και συχνά μάλιστα, στο σχολικό συγκρότημα την είσοδο εξωσχολικού προσώπου, ο οποίος στο παρελθόν όχι απλώς έχει κατηγορηθεί, αλλά έχει καταδικαστεί για σεξουαλικό έγκλημα. Φέρεται να έχει εκτίσει και ποινή φυλάκισης”.

Παράλληλα, χρεώνονται στον διευθυντή “καίριες διοικητικές παραλείψεις και «παρανομίες», εξαιτίας των οποίων ο επίμαχος εξωσχολικός μπαινοβγαίνει στο σχολείο, υπό την ανοχή του”.

Γονείς έχουν τραβήξει φωτογραφίες το εξωσχολικό πρόσωπο να εισέρχεται στο σχολείο και να περιφέρεται στους εσωτερικούς χώρους, στο γραφείο του διευθυντή και στο προαύλιο του σχολείου, με όλους τους μαθητές να βρίσκονται στο σχολείο για τα μαθήματά τους. Οι φωτογραφίες επισυνάπτονται στη μήνυση μαζί με άλλα έγγραφα.

Ο μηνυτής τονίζει πως “ο διευθυντής του σχολείου θα έπρεπε να απαγορεύει την είσοδο οποιουδήποτε κι όχι να τον προσκαλεί και να τον διευκολύνει να μπαίνει στο κτίριο την ώρα της λειτουργίας του”.

Μάλιστα, όπως λέει, πολλοί γονείς και προσωπικά ο ίδιος, επανειλημμένα έχουν ζητήσει από τον διευθυντή δια ζώσης και στο τηλέφωνο, να μην εισέρχεται κανείς εξωσχολικός και ειδικότερα ο εν λόγω, γιατί νιώθουν πως τα παιδιά τους τίθενται σε κίνδυνο από την παρουσία του, πλην όμως- όπως καταγγέλλει- ο διευθυντής αδιαφόρησε και δεν απάντησε καν. Ο μηνυτής επίσης σημειώνει πως η κατάσταση αυτή έχει ξεκινήσει από το προηγούμενο σχολικό έτος και συνεχίζεται και φέτος, προκαλώντας όπως είναι φυσικό αγανάκτηση στους γονείς

Οπως διευκρινίζει ο καταγγέλλων, επέλεξε, ως ύστατη λύση, να απευθυνθεί στην Εισαγγελία, ευελπιστώντας ότι η δικαιοσύνη θα κινηθεί άμεσα για τη διαλεύκανση της υπόθεσης και επί της ουσίας θα διατάξει και τη δρομολόγηση λύσης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος