ΑΙΓΙΟ: «Φανώ».. η φαλαινούλα της ανακύκλωσης

Η Φανώ είναι ένα τεράστιο ψάρι, που από το απόγευμα του Σαββάτου στολίζει την πλατεία Ποσειδωνίας – Paestum στην παραλία Αιγίου. Ήρθε για να μείνει και να μαζέψει όσα περισσότερα πλαστικά μπουκάλια μπορεί, και να στείλει το μήνυμα, πως η ανακύκλωση είναι ένα ωραίο παιχνίδι για μικρούς και μεγάλους και όλοι μπορούμε και οφείλουμε να συμμετέχουμε, στον αγώνα για μια καθαρή πόλη. Η εκδήλωση που φιλοξενήθηκε στην πλατεία της παραλίας Αιγίου διοργανώθηκε από την Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Αιγιαλείας και είχε σύμμαχο τον υπέροχο καιρό και κυρίως το κέφι των παιδιών που έπαιξαν υπό τις οδηγίες των εμψυχωτών από το «Θέατρο της Ημέρας» της Ανδρομάχης Μοντζολή, παιχνίδια που προάγουν την ανακύκλωση, την καθαριότητα και τη διαλογή των απορριμμάτων στην πηγή. Τα αποκαλυπτήρια έκαναν ο δήμαρχος κ. Δημήτρης Καλογερόπουλος, ο αντιδήμαρχος καθαριότητας κ. Νίκος Καραΐσκος, η πρόεδρος της ΔΗΚΕΠΑ κ. Μαρία Τσουκαλά και η εικαστικός Μαργαρίτα Γούτου, που εμπνεύστηκε και κατασκεύασε τη Φανώ. Τα παιδιά είχαν φέρει μπουκάλια από το σπίτι τους και όταν αποκαλύφθηκε το έργο τέχνης, τα έριξαν στην κοιλιά του.
Η Φανώ έχει μήκος 6,40 μ και ύψος 2,80 μ. και κατασκευάστηκε φέτος το καλοκαίρι από την εικαστικό Μαργαρίτα Γούτου. Η δράση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της υλοποίησης του προγράμματος της νέας δημοτικής αρχής Αιγιαλείας, που δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στην ανάπτυξη οικολογικής συνείδησης στους δημότες και συμμετοχής των νοικοκυριών στην όλη προσπάθεια μείωσης του όγκου των απορριμμάτων και κατ’ επέκτασιν μείωσης του κόστους διαχείρισής τους, προστατεύοντας παράλληλα και το περιβάλλον.
Στόχος είναι, ο Δήμος Αιγιάλειας που τον τελευταίο χρόνο πέρασε μεγάλη κρίση στο ζήτημα της διαχείρισης απορριμμάτων, να αλλάξει άμεσα πλεύση και σε λίγο καιρό με την συμμετοχή των πολιτών στην ανακύκλωση, να αποτελεί πρότυπο καθαριότητας.
ΑΙΓΙΟ: «Φανώ».. η φαλαινούλα της ανακύκλωσης ΑΙΓΙΟ: «Φανώ».. η φαλαινούλα της ανακύκλωσης
Δήμητρα Αναργύρου
Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος