Αγρίνιο: Aθώοι οι αιρετοί για τις αναθέσεις

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων που εκδίκαζε την υπόθεση των αναθέσεων έργων στον Δήμο Αγρινίου εξέδωσε απόφαση ομόφωνα αθωωτική για όλους τους κατηγορούμενους, μετά και την  σχετική πρόταση του Εισαγγελέα της έδρας.

Κατηγορούμενοι ήταν συνολικά 44 άτομα: 17εργολήπτες και 27 πρώην αιρετοί, Δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι για την περίοδο 1999 έως το 2006, επί δημαρχίας Θύμιου Σώκου. Η μηνυτήρια αναφορά είχε κατατεθεί από τον τότε Δημοτικό Σύμβολο της αντιπολίτευσης Δημήτρη Λυμπουρίδη.

Το δικαστήριο ομόφωνα έκρινε πως οι απευθείας αναθέσεις αυτές δεν γίνονταν με δόλο, αλλά αντίθετα, είχαν σαν σκοπό την προσφορά στο κοινωνικό σύνολο, αφού προέβλεπαν επείγουσες παρεμβάσεις,  για την  αντιμετώπιση προβλημάτων από φυσικές καταστροφές, την προσβασιμότητα, την καλυτέρευση των συνθηκών σε περιοχές διαμονής ρομά, βελτίωση της καθημερινότητας κ.α.

Οι αναθέσεις των έργων, γίνονταν με συγκεκριμένο σκοπό: Την τάχιστη εκτέλεση έργων, την αξιοποίηση προγραμμάτων και δράσεων, την εξυπηρέτηση της κοινωνίας και ειδικά ευπαθών ομάδων“…δήλωσε ο συνήγορος 11 εκ των κατηγορουμένων, Γιάννης Βοσκόπουλος.

Νίκη Παπαδούλα  

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ