Αχαΐα: Τετραψήφιος αριθμός κρουσμάτων – Αυξάνονται οι νοσηλείες

Με τετραψήφιο αριθμό νέων κρουσμάτων κορονοϊού ξεκίνησε η εβδομάδα για την Αχαΐα, η οποία έφθασε τα 1.010 κρούσματα το τελευταίο 24ωρο κατακτώντας την τέταρτη θέση πανελλαδικά στο χάρτη της διασποράς.

Την ίδια ώρα συνεχίζεται η αύξηση στις εισαγωγές στα νοσοκομεία της Πάτρας με τους ασθενείς που χρήζουν νοσηλευτικής περίθαλψης να φθάνουν τους 180.

Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, όπου λειτουργούν πλέον έξι κλινικές κορονοϊού, μέχρι σήμερα νοσηλεύονται 104 ασθενείς, δυο παιδιά στην παιδιατρική κλινική και 12 διασωληνωμένοι στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.  Αντίστοιχα, στο Γενικό Νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας»  νοσηλεύονται 55 άτομα στις κλινικές και 7 διασωληνωμένοι στη ΜΕΘ.

Αυξημένη ήταν και η προσέλευση των πολιτών στις ανοιχτές δειγματοληψίες σε κεντρικά σημεία της Αχαΐας όπου κλιμάκια του ΕΟΔΥ με πρωτοβουλία της 6ης ΥΠΕ  πραγματοποιούν ελέγχους για τον εντοπισμό των μη συμπτωματικών κρουσμάτων. Συνολικά εντοπίστηκαν 156 θετικά δείγματα. Αναλυτικά:

Στο Επιμελητήριο έγιναν χθες 338 rapid tests εκ των οποίων τα 48 ήταν θετικά, στην Κάτω Αχαΐα 189 με 35 θετικά. Στο Κέντρο Υγείας Βορείου Τομέα (Αγίου Αλεξίου) 135 με 30 θετικά. Στα Καλάβρυτα ελήφθησαν 114 δείγματα από τα οποία τα 23 ήταν θετικά και στο Αίγιο έγιναν 188 rapid tests με 43 θετικά.

Σήμερα θα γίνονται δειγματοληπτικοί έλεγχοι στα εξής σημεία: Επιμελητήριο (8:30 έως 20:30), Κέντρο Υγείας Αιγίου στο Οίκημα Μάνας και Παιδιού (09:00 έως 15:00) και στο Δημοτικό Σχολείο στα Συλιβινιώτικα Ακράτας (09:00 έως 14:30).

Στο μεταξύ το πρόγραμμα εμβολιασμού με την κινητή μονάδα, που εφαρμόζει η 6η Υγειονομική Περιφέρεια σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ, επεκτάθηκε χθες και στους εργάτες γης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της 6ης ΥΠΕ χθες εμβολιάστηκαν 84 εργάτες στη Μανωλάδα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος