Αχαΐα: Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις στα νοσηλευτικά ιδρύματα εν αναμονή των εγγράφων αναστολής εργασίας

Σε καθεστώς αναστολή εργασίας τίθενται από σήμερα 1η Σεπτέμβρη περίπου 600 υγειονομικοί οι οποίοι υπηρετούν σε δομές υγείας της Αχαΐας με τη συντριπτική πλειοψηφία αυτών που θα μπουν στο συγκεκριμένο καθεστώς να εργάζονται στα Νοσοκομεία “Αγ. Ανδρέας”, ΠΓΝΠ και Καραμανδάνειο.

Οι εργαζόμενοι στα δύο μεγάλα νοσοκομεία της Πάτρας προκειμένου να παρεμποδίσουν την επίδοση των αναστολών εργασίας σε όσους εργαζόμενους δεν εμβολιάστηκαν συνεχίζουν και σήμερα για 3η ημέρα τις κινητοποιήσεις με συγκέντρωση διαμαρτυρίας στους χώρους των νοσηλευτικών ιδρυμάτων.

Το κλίμα που επικρατεί οδήγησε χθες τον Διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας κ. Γιάννη Καρβέλη να καταθέσει μήνυση κατά παντός υπευθύνου στην Εισαγγελία Πατρών, για τις καταλήψεις εργαζομένων ώστε να διασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία των νοσοκομείων .

Μιλώντας στην ΕΡΤ Πάτρας , ο αναπληρωτής διοικητής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πάτρας, Δημήτρης Μπάκος, για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς που θα τεθούν από σήμερα σε αναστολή εργασίας αλλά και για τα κενά που θα προκύψουν στο νοσοκομείο του Ρίου τόνισε: «  Είναι στενάχωρο, εμείς από την πλευρά μας καταβάλαμε κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να εμβολιαστεί το υγειονομικό προσωπικό δεν έχουμε άλλη λύση παρά να προχωρήσουμε. Προφανώς δεν περισσεύει κανένας , πιστεύω ότι θα επικρατήσει η λογική και όλοι θα είμαστε στις θέσεις μας. Θα δουλέψουμε με κάθε τρόπο , θα προσπαθήσουμε με όποιες δυνάμεις έχουμε να ανταπεξέλθουμε στις ανάγκες των πολιτών.  Διανύουμε δύσκολες ημέρες, έχουμε ανοίξει ήδη 4 κλινικές covid -19 στο νοσοκομείο καθώς αυξάνονται καθημερινά οι νοσηλείες με κορονοιό».

Μέχρι στιγμής δεν έχει επιδοθεί το οποιοδήποτε έγγραφο αναστολής εργασίας σε εκείνους που δεν έχουν εμβολιαστεί. Στο νοσοκομείο του Ρίου 5 εργαζόμενες από το νοσηλευτικό προσωπικό ενημερώθηκαν προφορικά το πρωί ότι δεν ανήκουν πλέον στο τμήμα που υπηρετούσαν .

Ρεπορτάζ: Μιχάλης Βασιλάκης , Δήμητρα Αναργύρου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος