Αχαΐα: Όλα έτοιμα για το 42ο Πανελλήνιο Πέρασμα Χελμού – Βουραϊκού

Μεγάλος αριθμός πεζοπόρων και επισκεπτών αναμένεται να κινηθούν την ερχόμενη Κυριακή 22/5/2022, πάνω στην διαδρομή που ακολουθεί εδώ και 140 χρόνια περίπου το πασίγνωστο τρενάκι του οδοντωτού καθώς επιστρέφει, μετά από δύο χρόνια απουσίας λόγω της πανδημίας, η πανελλήνια κατάβαση Καλάβρυτα – Διακοπτό.

Οι εκδηλώσεις στα πλαίσια του 42ου Πανελλήνιου Περάσματος Χελμού – Βουραϊκού θα ξεκινήσουν απόψε, ώρα 8:30 μ.μ. με την συναυλία της Φιλαρμονικής των Καλαβρύτων στον Σταθμό του ΟΣΕ στα Καλάβρυτα και θα κορυφωθούν μεθαύριο Κυριακή με το ετήσιο Πέρασμα (ώρα έναρξης 8:30 πμ.) το οποίο διοργανώνει ο Σύλλογος Ορειβασίας –Προστασίας Περιβάλλοντος Καλαβρύτων.

Την Κυριακή, ημέρα κατά την οποία αναμένεται να βρίσκονται στην περιοχή, κατά ομάδες, πολλές εκατοντάδες πεζοπόρων, θα πραγματοποιηθούν ορισμένα από τα προγραμματισμένα δρομολόγια του Οδοντωτού Διακοπτό – Καλάβρυτα.

Μετά από παρέμβαση του δημάρχου Θανάση Παπαδόπουλου στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ που είναι και συνδιοργανωτής, θα πραγματοποιηθούν:

➠ Για την εξυπηρέτηση πεζοπόρων και ορειβατών που θα ανέβουν στα Καλάβρυτα για το Πανελλήνιο Πέρασμα, ώρα 15:07, το δρομολόγιο 1336 Διακοπτό – Καλάβρυτα (με ενισχυμένους διπλούς συρμούς).

➠ Για την εξυπηρέτηση των επισκεπτών που θέλουν να επιστρέψουν από τα Καλάβρυτα, ώρα 16:45, το δρομολόγιο 1337 Καλάβρυτα – Διακοπτό (με ενισχυμένους διπλούς συρμούς).

Επίσης, τουριστικά λεωφορεία θα αναχωρήσουν την Κυριακή:

➠ Από τον Σταθμό του Οδοντωτού στο Διακοπτό, την Κυριακή, ώρα 09.30 το πρωί, για Ζαχλωρού και Καλάβρυτα (δύο πούλμαν).

➠ Από τη διασταύρωση της παλαιάς Εθνικής Οδού με τις σιδηροδρομικές γραμμές του Οδοντωτού, στο Διακοπτό (γηπεδάκια), ώρες ώρες 12:00, 13:00, 14:00, 15:00, 16:00 και 17:00.

Τέλος, εκατοντάδες πεζοπόροι, από Αθήνα, Πάτρα και Αίγιο, θα εξυπηρετηθούν την Κυριακή και από ιδιωτικά ταξιδιωτικά γραφεία.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος