Αχαΐα: Μεγάλα κενά στα νοσοκομεία της Πάτρας, 680 υγειονομικοί βγαίνουν από αύριο σε αναστολή

Συνεχίζονται για δεύτερη ημέρα οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στα νοσοκομεία της Αχαΐας κατά της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού. Νωρίς το πρωί, οι εργαζόμενοι προχώρησαν σε κατάληψη των γραφείων των διοικήσεων  τόσο στο Πανεπιστημιακό του Ρίου όσο και στο Γενικό Νοσοκομείο «Ο Άγιος Ανδρέας».

Αχαΐα: Μεγάλα κενά στα νοσοκομεία της Πάτρας, 680 υγειονομικοί βγαίνουν από αύριο σε αναστολήΤα νοσοκομεία της Πάτρας καλούνται από αύριο 1η Σεπτεμβρίου να διαχειριστούν τα κενά που θα προκύψουν από τους  680 ανεμβολίαστους  εργαζομένους οι οποίοι μπαίνουν  σε αναστολή εργασίας.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα θα δημιουργηθεί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών, καθώς σε σύνολο 2.200 εργαζομένων είναι ανεμβολίαστοι οι 400. Από αυτούς οι 35 είναι γιατροί, οι 280 νοσηλευτικοί  και οι 85 ανήκουν στο διοικητικό, βοηθητικό και άλλο προσωπικό.

Στο Γενικό Νοσοκομείο Πατρών «Ο Άγιος Ανδρέας», από τους 1300 εργαζομένους, 250 είναι ανεμβολίαστοι, 25 γιατροί, 150 νοσηλευτές και οι άλλοι 75 διοικητικό, βοηθητικό και άλλο προσωπικό.

Τις λιγότερες απώλειες θα έχει το Παιδιατρικό Νοσοκομείο «Καραμανδάνειο» όπου από τους 295 εργαζόμενους δεν έχουν εμβολιαστεί οι 30, η πλειοψηφία των οποίων αφορά διοικητικό προσωπικό.

Είναι πιθανόν ο αριθμός αυτός να μειωθεί καθώς κάποιοι αναμένεται να εμβολιαστούν ακόμη και σήμερα που εκπνέει η προθεσμία  και επίσης είναι υπό εξέταση κάποια πιστοποιητικά νόσησης που έχουν κατατεθεί .

Στο μεταξύ για δεύτερη ημέρα η Αχαΐα βρίσκεται στην 3η  θέση πανελλαδικά με 116 νέες μολύνσεις  ενώ ραγδαία αύξηση  καταγράφουν  και τα ενεργά κρούσματα στην Πάτρα σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας Χαράλαμπος Μπονάνος. Όπως ανέφερε, από 474 ενεργά κρούσματα που είχαμε, φτάσαμε τα 754.

Οι νοσηλείες με κορονοϊό στα δύο νοσοκομεία της Πάτρας έφτασαν χθες τις 136. Στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Ρίου, 73 ασθενείς νοσηλεύονται στις κλινικές Covid -19, 7 στη ΜΕΘ και 3 περιστατικά στην Παιδιατρική. Στο ΓΝΠ «Ο Άγιος Ανδρέας»  50 ασθενείς είναι στην Κλινική Λοιμώξεων και 3 στη ΜΕΘ.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος