Αχαΐα: Χαμηλά οι εμβολιασμοί – Εξώδικα από εργαζόμενους των νοσοκομείων

Στο 41% φτάνει πλέον το τείχος ανοσίας στην Αχαΐα μετά την σημαντική πτώση που σημείωσαν οι εμβολιασμοί κατά τη διάρκεια του διμήνου Ιουλίου και Αυγούστου. Μιλώντας στην ΕΡΤ Πάτρας ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας, αρμόδιος για θέματα Υγείας, Χαράλαμπος Μπονάνος έκρουσε των κώδωνα του κινδύνου καθώς μέχρι σήμερα από τους 311.000 πολίτες της Περιφερειακής Ενότητας έχουν εμβολιαστεί πλήρως 156.000, ποσοστό καθόλου ενθαρρυντικό καθώς σαρώνει η μετάλλαξη Δέλτα.

Όσον αφορά τα ενεργά κρούσματα στην περιοχή ο κ. Μπονάνος δήλωσε ότι παραμένουν σταθερά σε Πάτρα, Δυτική Αχαΐα, Ερύμανθο και Καλάβρυτα, ενώ αυξήθηκαν στην Αιγιάλεια λόγω της τουριστικής κίνησης .

Στο μεταξύ με εξώδικα προς τις διοικήσεις απαντούν πάρα πολλοί εργαζόμενοι στα νοσοκομεία και τις νοσηλευτικές μονάδες της Αχαΐας, αντιδρώντας στο μέτρο της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, υγειονομικοί και εργαζόμενοι έχουν ξεκινήσει και αποστέλλουν εξώδικα στις διοικήσεις, καθώς δεν αποδέχονται τη διαδικασία της καταγραφής,  από προϊσταμένους τμημάτων, αν έχουν προχωρήσει ή όχι σε εμβολιασμό. Παράλληλα με τον τρόπο αυτό διαμαρτύρονται γιατί έχει απαγορευτεί η χρήση άδειας από την 1η Σεπτεμβρίου, οπότε και ξεκινά η εφαρμογή της απόφασης για αναστολή εργασίας των ανεμβολίαστων.

Μερικοί εργαζόμενοι μάλιστα, που είναι κοντά στην συνταξιοδότηση, προτιμούν να φύγουν τώρα από την εργασία τους, προκαλώντας ένα ακόμη πρόβλημα στην εύρυθμη λειτουργεία των νοσηλευτικών μονάδων.

Στο πλαίσιο της πανελλαδικής στάσης εργασίας της ΠΟΕΔΗΝ που έχει  προκηρυχθεί για αύριο 26/8, το σωματείο εργαζομένων «Ιπποκράτης» στο νοσοκομείο « Ο Αγ. Ανδρέας» καλεί τους εργαζόμενους σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πύλη του νοσοκομείου στις 9:00π.μ το πρωί και στην 6η ΥΠΕ στις 11:30π.μ.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος