Πάτρα: Πρόταση του Πρύτανη Χ. Μπούρα για εμβολιαστικό κέντρο στο Πανεπιστήμιο

Την ανάγκη του εμβολιασμού για την ασφαλή επιστροφή στο Πανεπιστήμιο υπογραμμίζει σε μήνυμά του ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών Χρήστος Μπούρας. Ο Πρύτανης ζητά μάλιστα να μετατραπεί συγκεκριμένος χώρος του Πανεπιστημίου σε εμβολιαστικό κέντρο για τον εμβολιασμό όλης της ακαδημαϊκής κοινότητας.

Το μήνυμά του Πρύτανη :

«Ολοκληρώθηκαν δύο χρόνια σπουδών με άδεια αμφιθέατρα και τα εργαστήρια και πολλοί φοιτητές έφτασαν στο τρίτο έτος σπουδών χωρίς να έχουν δει από κοντά διδάσκοντες και πανεπιστήμιο.

Δυστυχώς, η ύφεση της πανδημίας δεν έχει ακόμη επιτευχθεί. Οφείλουμε να επιδείξουμε ευελιξία και να αντιδράσουμε με τον καλύτερο, για την εκπαίδευση, δυνατό τρόπο.

Το Πανεπιστήμιο Πατρών για να αντιμετωπίσει τη δύσκολη κατάσταση, έχει ζητήσει να γίνει εμβολιαστικό κέντρο για τον εμβολιασμό όλης της ακαδημαϊκής κοινότητας. Μ’ αυτόν τον τρόπο θα διευκολύνει όλη την κοινότητα να εμβολιαστεί προετοιμάζοντας την επιστροφή στην πανεπιστημιακή ζωή.

Το καθεστώς των ‘ελεύθερων πολιορκημένων’ έχει εξαντλήσει τις αντοχές διδασκόντων και διδασκομένων και οφείλουμε να αποπειραθούμε την ηρωική έξοδο στη «διά ζώσης» ακαδημαϊκή λειτουργία, σε ένα ανοιχτό και δραστήριο δημόσιο πανεπιστήμιο. Το Πανεπιστήμιο Πατρών οφείλει να είναι πρότυπο κοινωνικής ευθύνης και προσφοράς και να βρει μια λύση με στόχο το κοινό καλό. Παρά τα δύσκολα και εσώκλειστα, κάνουμε εμβόλιο και πάμε Πανεπιστήμιο».

 

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ