Το 1ο Βραβείο στην κατηγορία τεκμηρίωσης με την ταινία μικρού μήκους “Η Θρακιώτισσα καπετάνισσα του 1821, Δόμνα Βισβίζη”, κέρδισαν οι μαθητές του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου-Λυκείου Αλεξανδρούπολης που συμμετείχαν στον 8ο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό, με θέμα Ελληνισμός της Ανατολής: Πόντος, Μικρασία, Θράκη.
Ο διαγωνισμός απευθυνόταν σε σχολικές μονάδες όλων των βαθμίδων της Ελλάδας, της Κύπρου και της Ομογένειας με συνολικό αριθμό συμμετοχής 191 σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ,ενώ βασική επιδίωξη ήταν να γνωρίσουν οι μαθητές τον Ελληνισμό της Ανατολής και συγκεκριμένα την ιστορία του ,τον πολιτισμό του αλλά και τη συμβολή του στην ανάπτυξη της Ελλάδας και στη διαμόρφωση της πολιτιστικής της ταυτότητας.
Οι μαθητές διαγωνίστηκαν στην κατηγορία ντοκιμαντέρ και η δημιουργία τους περιελάμβανε όχι μόνο ψηφιακή αφήγηση ή αναπαράσταση ιστορικών γεγονότων αλλά και έρευνα τόσο μέσα από συνεντεύξεις όσο και επαφή με ιστορικά αρχεία και συγκέντρωση πληροφοριών από το διαδίκτυο.
Με την παιδαγωγική καθοδήγηση των υπεύθυνων καθηγητριών Ξανθοπούλου Σιμέλας, Καμαράζη Γεωργίας, Χατζηκαλλινικίδου Ελένης έγιναν αρχικά πρωταγωνιστές, ενσαρκώνοντας με την ερμηνεία τους ήρωες του ιστορικού παρελθόντος, ενώ στη συνέχεια με την πολύτιμη συνεργασία του κ .Καραφύλλη-καθηγητή ΠΤΔΕ και της προέδρου του “Ελληνομουσείον Αίνου” τεκμηρίωσαν εύστοχα τη μαθητική τους δημιουργία.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος