Υποψηφιότητα Δαδιάς–Δέλτα Έβρου–Σαμοθράκης ως «Απόθεμα Βιόσφαιρας» για το Δίκτυο MaB UNESCO

Την προετοιμασία του φακέλου υποψηφιότητας των περιοχών Δαδιάς, Δέλτα Έβρου και Σαμοθράκης στο Δίκτυο περιοχών Άνθρωπος και Βιόσφαιρα (MaB) της UNESCO, δρομολογεί η Δημοσυνεταιριστική Έβρος Α.Ε-Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία ΟΤΑ, έπειτα από την πρόσφατη υπογραφή σύμβασης για τη λήψη υπηρεσιών επιστημονικής και τεχνικής υποστήριξης για την υποβολή της σχετικής υποψηφιότητας.

Το πρόγραμμα Άνθρωπος και Βιόσφαιρα (Man and the Biosphere Programme – MaB) της UNESCO εγκαινιάστηκε στις αρχές της δεκαετίας του 1970 και είναι ένα διακυβερνητικό πρόγραμμα που έχει ως στόχο τη βελτίωση των σχέσεων μεταξύ ανθρώπου και περιβάλλοντος. Αφορά  περιοχές όπου άνθρωπος και φύση συνυπάρχουν αρμονικά, μέσω της διατήρησης του φυσικού πλούτου . Η εφαρμογή του προγράμματος ΜaΒ γίνεται μέσω της ανακήρυξης, παγκοσμίως, εκτάσεων οι οποίες ονομάζονται Αποθέματα Βιόσφαιρας (Biosphere Reserves).

«Τα Αποθέματα Βιόσφαιρας είναι χερσαίες και θαλάσσιες περιοχές οι οποίες συμπεριλαμβάνουν πολύτιμα οικοσυστήματα και κοινωνίες που επιθυμούν να συνδυάσουν την προστασία του οικοσυστήματος με την αειφόρο χρήση του. Έχουν σκοπό την προώθηση μιας ισορροπημένης σχέσης μεταξύ ανθρώπου και βιόσφαιρας».

Σύμφωνα με τη Δημοσυνεταιριστική Έβρος Α.Ε .,οι περιοχές που αποκτούν το χαρακτηρισμό του Αποθέματος Βιόσφαιρας, είναι πλέον ενεργά μέλη ενός δικτύου ανάπτυξης, αποκτούν αναγνώριση με παγκόσμια εμβέλεια, μπορούν να ακολουθήσουν καινοτόμες προσεγγίσεις οικονομικής ανάπτυξης και έχουν τη δυνατότητα για διάκριση των προϊόντων και των υπηρεσιών τους χάρη στην αναγνωρισιμότητα του δικτύου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος