Υποψήφιος ο Δήμος Αλεξανδρούπολης στις 100 κλιματικά ουδέτερες έξυπνες πόλεις

Φάκελο υποψηφιότητας σε ευρωπαϊκό υπέρ-πρόγραμμα για τις «100 κλιματικά ουδέτερες και έξυπνες πόλεις μέχρι το 2030» επιδιώκοντας την ενεργειακή μετάβαση σε νέες μορφές ενέργειας, κατέθεσε ο Δήμος Αλεξανδρούπολης.

O Δήμος Αλεξανδρούπολης είναι ένας από τους 21 Ελληνικούς Δήμους, που θέτουν υποψηφιότητα συμμετοχής στο μεγάλο εγχείρημα καινοτομίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης με στόχο τον μετασχηματισμό 100 ευρωπαϊκών πόλεων προς την ουδετερότητα του κλίματος έως το 2030.

Μέσω του προγράμματος ο Δήμος θα αποκτήσει τα απαραίτητα υποστηρικτικά εργαλεία όσον αφορά στην πολιτική του για την προστασία του περιβάλλοντος και την επίτευξη της κλιματικής ουδετερότητας μέχρι το 2030.

«Είμαστε έτοιμοι να πάρουμε τις αποφάσεις, που θα ορίσουν την προοπτική και την πορεία του Δήμου σε ορίζοντα πεντηκονταετίας και θα διαμορφώσουν την ποιότητα ζωής των πολιτών» ανέφερε κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου η αντιδήμαρχος Οικονομικών και Ενέργειας και Φυσικών Πόρων κ. Ελένη Ιντζεπελίδου και τόνισε πως “ο Δήμος είναι έτοιμος να απαντήσει στις νέες προκλήσεις, έτσι όπως έχουν τεθεί από την Ευρώπη και με στοχοθέτηση και στοχοπροσήλωση θα μπορέσουμε να αντικαταστήσουμε τις ενεργειακές ανάγκες του Δήμου μας με καθαρές μορφές ενέργειας».

Όπως διευκρίνισε η κ. Ιντζεπελίδου «το Δίκτυο των 100 ουδέτερων πόλεων στοχεύει στην μετάβαση της καθαρής ενέργειας με αποτέλεσμα την κλιματική ουδετερότητα».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος