Υπέρ της Νοσηλευτικής στο Διδυμότειχο τάσσεται ο Δικηγορικός Σύλλογος Ορεστιάδας (ηχητικό)

Ψήφισμα συμπαράστασης στην προσπάθεια του Δημοτικού συμβουλίου Διδυμοτείχου αλλά και της επιτροπής αγώνα, για την παραμονή της Νοσηλευτικής σχολής στην πόλη, εξέδωσε ο Δικηγορικός Σύλλογος Ορεστιάδας με το οποίο δηλώνει παρόν στηρίζοντας την εξάλειψη κάθε φωνής και επιχειρήματος που εργάζεται προς την αντίθετη κατεύθυνση.

Στο κείμενο που εξέδωσε αναφέρει χαρακτηριστικά: “Η αιτιολογία της απόφασης του ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ αναδεικνύει το πραγματικό πρόβλημα και δείχνει το δρόμο της διεκδίκησης. «Η εκπαίδευση των φοιτητριών και φοιτητών Νοσηλευτικής απαιτεί όμως, πέραν από τη θεωρητική εκπαίδευση, και κλινική άσκηση σε νοσηλευτικά ιδρύματα, τα οποία πρέπει να διαθέτουν όλες τις ειδικότητες που απαιτεί το πρόγραμμα σπουδών της Νοσηλευτικής. Στο Νομαρχιακό Νοσοκομείο Διδυμοτείχου, δυστυχώς, δεν φαίνεται να υπάρχει αυτή η δυνατότητα, καθώς το Νοσοκομείο δεν διαθέτει Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, Ψυχιατρικά και νευρολογικά Τμήματα, Ογκολογική Κλινική και, επιπροσθέτως, η Παιδιατρική Κλινική δεν μπορεί να καλύψει τις ανάγκες των φοιτητριών και φοιτητών μας».

“Αν φύγει – επισημαίνεται – η Νοσηλευτική Σχολή από το Διδυμότειχο σημαίνει ότι η Πολιτεία ούτε ως μακρινή σκέψη δεν έχει την ενδυνάμωση του Νομαρχιακού Νοσοκομείου Διδυμοτείχου. Αν αφήσουμε να φύγει η Νοσηλευτική Σχολή από το Διδυμότειχο σημαίνει ότι αποδεχτήκαμε την μοίρα που όρισαν οι γεωγραφικές συντεταγμένες του τόπου μας. Μια μοίρα που το αυτονόητο δικαίωμα στην υγεία και την αξιοπρέπεια μοιάζει πολυτέλεια”.

Σε δηλώσεις της στην ΕΡΤ Ορεστιάδας η πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου, Άννα Μεμεμτζή, συμπληρώνει ότι «μας ενδιαφέρει να μην φεύγει καμιά αναπτυξιακή δομή από την περιοχή. Είναι προτεραιότητα για  όλους τους φορείς του Βορείου Έβρου η παραμονή της σχολής στο Διδυμότειχο».

Το Νοσοκομείο Διδυμοτείχου έχει τις περισσότερες  κλινικές ώστε να στηρίξει την άσκηση των φοιτητών, γι’ αυτό ζητάμε από την Πολιτεία να λύσει το πρόβλημα μεταφοράς των φοιτητών στο ΠΓΝΑ  για την πρακτική τους άσκηση, όχι παίρνοντας τους από το Διδυμότειχο αλλά μεταφέροντας τους για ένα διάστημα μέχρι  να ενδυναμώσει τη δομή αυτή με τις κλινικές που υπολείπονται.

«Το ζήτημα αυτό αναδεικνύει το πρόβλημα που υφιστάμεθα ως περιοχή,  πρόσθεσε, επειδή δεν είμαστε η αυτονόητη ξεχωριστή περιφερειακή ενότητα. Αντί να  σπαταλάμε το χρόνο μας λοιπόν  ως περιοχή για την διατήρηση της αυτονομίας του Νοσοκομείου θα πρέπει να βάλουμε  δυνάμεις για την περαιτέρω ενδυνάμωση του».

 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος