Υπεγράφη το πρωτόκολλο αδελφοποίησης Διδυμοτείχου – Καζανλάκ Βουλγαρίας

Δυο πόλεις το Διδυμότειχο και το Καζανλάκ Βουλγαρίας υπέγραψαν χθες(18/01/23) την τελική πράξη αδελφοποίησης τους.

Υπεγράφη το πρωτόκολλο αδελφοποίησης Διδυμοτείχου – Καζανλάκ ΒουλγαρίαςΤο πρώτο βήμα είχε γίνει το 2017 από τον δήμαρχο Παρασκευά Πατσιουρίδη, ενώ τον Σεπτέμβριο του 2021 με δήμαρχο τον Ρωμύλο Χατζηγιαννόγλου έπεσαν οι πρώτες υπογραφές στην πόλη της Βουλγαρίας. Η  πανδημία έβαζε προβλήματα στην ολοκλήρωση της διαδικασίας κάτι που τελικά ολοκληρώθηκε χθες  στο Διδυμότειχο μέρα εορτασμού του Πολιούχου  Αγίου Αθανασίου.

Δεκατρείς πόλεις είναι αδελφοποιημένες με το Καζανλάκ και αυτό που τους ενώνει είναι η γιορτή του τριαντάφυλλου, αφού η πόλη βρίσκεται μέσα στην «Κοιλάδα των Ρόδων».

Υπεγράφη το πρωτόκολλο αδελφοποίησης Διδυμοτείχου – Καζανλάκ ΒουλγαρίαςΗ  δήμαρχος Γκαλίνα Στογιάνοβα δηλώνει  ευτυχής για την αδελφοποίηση με το Διδυμότειχο μια πόλης Θρακικής όπως και το Καζανλάκ και αυτό όπως είπε μαρτυρούν οι γιορτές των Θρακών Βασιλέων που διοργανώνονται κάθε Σεπτέμβριο και που φέτος ζήτησε να πραγματοποιηθούν με τη συμμετοχή της πόλης των κάστρων.

Προσκάλεσε ακόμη αρχές και πολίτες στην συμμετοχή τους στον φετινό εορτασμό της «120ης Γιορτής των Ρόδων» που πραγματοποιείται τον Ιούνιο στο Καζανλάκ εκεί όπου παράγεται και το φημισμένο σε όλους ροδέλαιο.

Υπεγράφη το πρωτόκολλο αδελφοποίησης Διδυμοτείχου – Καζανλάκ ΒουλγαρίαςΣτις πρώτες από κοινού  δράσεις μεταξύ των αδελφών πόλεων αναμένεται να ενταχθεί και μια πρόταση της κυρίας δήμαρχου να επισκεφθεί  την Άνοιξη το Διδυμότειχο αντιπροσωπεία που επιμελείται τις εκδηλώσεις που είναι αφιερωμένες στον φημισμένο ζωγράφο  Τσουντομίρ.

Έτσι πρόκειται να μεταφερθούν πίνακες του καλλιτέχνη στην πόλη ώστε οι μαθητές των σχολείων της περιοχής να μελετήσουν από κοντά τη δουλειά του.

Υπεγράφη το πρωτόκολλο αδελφοποίησης Διδυμοτείχου – Καζανλάκ ΒουλγαρίαςΟ δήμαρχος Διδυμοτείχου δήλωσε στην προσφώνηση του ότι «με την ολοκλήρωση της συμφωνίας αδελφοποίησης θα ενώσουμε τις δυνάμεις μας και θα φέρουμε τους κατοίκους των δυο πόλεων σε ένα καλύτερο μέλλον».

Υπεγράφη το πρωτόκολλο αδελφοποίησης Διδυμοτείχου – Καζανλάκ ΒουλγαρίαςΗ αδελφοποίηση των δυο πόλεων αποτελούσε όνειρο και προσπάθεια μιας δεκαετίας περίπου, ενός ιερέα της περιοχής του Γενικού  Αρχιερατικού Επιτρόπου της Ιεράς Μητροπόλεως Διδυμοτείχου π. Κωνσταντίνου Σουργουτσιδη. Ένας αγώνας που φαίνεται πως δικαιώθηκε ανοίγοντας νέες πόρτες συνεργασίας και οριζόντων για την περιοχή.

Υπεγράφη το πρωτόκολλο αδελφοποίησης Διδυμοτείχου – Καζανλάκ ΒουλγαρίαςΣτην τελετή αδελφοποίησης παραβρέθηκαν οι Μητροπολίτες: Στάρα Ζαγόρα κ. Κυπριανός και Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός.

Ακούστε τις δηλώσεις: Γκαλίνα Στογιάνοβα, δήμαρχος Καζανλάκ Βουλγαρίας

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος