Xρ. Γιορδαμπλής: Ο νέος Αναπτυξιακός νόμος κάνει την περιοχή μας μια ιδέα πιο θελκτική

«Θεωρούμε ότι ο νέος Αναπτυξιακός νόμος κάνει την περιοχή μας μια ιδέα πιο θελκτική,» δήλωσε στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βιοτεχνών ΑΜΘ κ. Χρήστος Γιορδαμπλής, εκφράζοντας παράλληλα την ικανοποίηση του για τις τελικές αλλαγές στον Αναπτυξιακό νόμο.

«Μας ικανοποιεί η εν μέρει η αποδοχή των επισημάνσεων και των προτάσεων που κάναμε έτσι ώστε ο νέος αναπτυξιακός νόμος να έχει μια περισσότερο περιφερειακή διάσταση και να βοηθάει τις επιχειρήσεις, που είναι μακριά από τα μεγάλα αστικά κέντρα, να έχουν πρόσβαση σε ποιο ανταγωνιστικές υποδομές» είπε ο κ. Γιορδαμπλής και πρόσθεσε, πως ο νέος Αναπτυξιακός θέτει ειδικά κίνητρα και δίνει μπόνους στην βαθμολογία επενδυτικών σχεδίων που θα κατατεθούν από την περιοχή.

Όπως εξήγησε, «οι Αναπτυξιακοί νόμοι τις περισσότερες φορές πάσχουν στην εφαρμογή τους. Ο νέος νόμος προβλέπει γρήγορες διαδικασίες. Το ζητούμενο λοιπόν είναι να εφαρμοστούν στο σύνολο τους, ώστε να μην έχουμε τις καταστάσεις από τους προηγούμενους αναπτυξιακούς, που μπορεί να μεσολαβούσε ακόμη και ένας χρόνος για να πάρει κάποιος μια απλή απόφαση είτε από το υπουργείο είτε από την Περιφέρεια» και διευκρίνισε: «Ο νέος αναπτυξιακός περιορίζει τις αρμοδιότητες της Περιφέρειας ΑΜΘ στο ύψος των επενδυτικών σχεδίων, που μπορεί να χειριστεί, καθώς προβλέπει, ότι τα επενδυτικά σχέδια μέχρι 1 εκ ευρώ πηγαίνουν στην Περιφέρεια ΑΜΘ, από 1-3 εκ ευρώ στην Περιφερειακή Διεύθυνση Αναπτυξιακών Σχεδίων στη Θεσσαλονίκη και τα μεγαλύτερα στο υπουργείο Ανάπτυξης».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος