Ξεκινά στη Δαδιά η 12η Γιορτή Μανιταριού

Όλοι οι δρόμοι οδηγούν από αύριο (5/11) στην Δαδιά όπου διοργανώνεται η 12η Γιορτή Μανιταριών.

Μετα από δυο χρόνια απουσίας φέτος ο Αθλητικός Επιμορφωτικός Σύλλογος «Ακρίτας» Δαδιάς,  σε συνεργασία με την Περιφέρεια ΑΜΘ, τον Δήμο Σουφλίου και την Μονάδα Διαχείρισης Εθνικών Πάρκων Δέλτα Έβρου και Δάσους Δαδιάς διοργανώνουν μια ξεχωριστή γιορτή θέλοντας  να τονώσουν την ταλαιπωρημένη όπως χαρακτηρίζουν περιοχή από την πυρκαγιά του καλοκαιριού.

Η κ. Ελένη Νταούλα γραμματέας του «Ακρίτα»  μίλησε στην ΕΡΤ Ορεστιάδας για την προετοιμασία που γίνεται για το διήμερο 5-6 Νοεμβρίου με σκοπό να διαδοθεί η μανιταρογνωσία και μανιταροφαγια στην περιοχή.

Ο Έβρος όπως είπε μπορεί να θεωρηθεί μανιταρότοπος αφού υπάρχουν μέρη που ευδοκιμούν  διάφορα είδη μανιταριών, όπως επίσης είναι ένας νομός που οι μανιταρόφιλοι έχουν σημειώσει άνοδο.

Στις εκδηλώσεις θα συμμετέχουν ο Πρόεδρος των μανιταρόφιλων Ελλάδας Κωνσταντινίδης Γεώργιος ο εκπρόσωπος των Μανιταρόφιλων Θεσσαλονίκης Βολοβότσης Δημήτριος , ο εξειδικευμένος σεφ μανιταριών Φώτης Παρασκευαϊδης και ο Τρουφοκυνηγός Τρουφοκαλλιεργητής Παύλος Αηδονόπουλος.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει περιήγηση στο δάσος της Δαδιάς και εξεύρεση μανιταριών, με το ενδιαφέρον να εστιάζεται στα μανιτάρια που ευδοκίμησαν στο καμένο έδαφος.

Θα υπάρχουν επίσης σταθμοί δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά ενώ οι γυναίκες του Συλλόγου θα μαγειρέψουν παραδοσιακές μανιταρόπιτες που κάνουν θραύση στη γεύση και στις προτιμήσεις.

«Αντιστεκόμαστε στο μαύρο που άφησε η φωτιά» είναι το μήνυμα μας τονίζει η κ. Νταούλα Μετά από κάθε πυρκαγιά η φύση ξαναγεννιέται και μείς θέλουμε να περάσουμε ένα τέτοιο μήνυμα αισιοδοξίας στον κόσμο, καλώντας τους στη Δαδιά.»

Αναλυτικά δημοσιεύεται το πρόγραμμα των εκδηλώσεων του διημέρου:

Ξεκινά στη Δαδιά η 12η Γιορτή Μανιταριού

Ακούστε τις δηλώσεις της κας Νταούλα, στον παρακάτω σύνδεσμο:

Ελένη Νταούλα, γραμματέας Αθλητικού Επιμορφωτικού Συλλόγου «Ακρίτας»

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος