Βούλγαροι, Ρουμάνοι: Αγοράζουν ακίνητα στην Αλεξανδρούπολη – Ενδιαφέρον και από Ισπανούς (ηχητικό)

Μεγάλο είναι το ενδιαφέρον αγοράς ακινήτων στην πρωτεύουσα του Έβρου την Αλεξανδρούπολη. Όπως εκτιμούν οι εκπρόσωποι των κτηματομεσιτικών γραφείων η αμερικανική βάση δίνει άλλο ενδιαφέρον στους επενδυτές.

Προς το παρόν  το ενδιαφέρον προκύπτει από την γειτονική Βουλγαρία κατά 10%, ένα 8 με 10%  από τις χώρες  Ρουμανία, Γερμανία και Ισπανία,  ενώ τα σκήπτρα 80% κατέχουν οι Έβρίτες κάτοικοι άλλων περιοχών του νομού, που είτε αποφασίζουν να μετακομίσουν, είτε να  επενδύσουν με την αγορά ενός ακινήτου σαν εξοχική κατοικία ή σαν ένα επιπλέον εισόδημα.

Πάντως όπως διαβεβαιώνει  η υπεύθυνη  Κτηματομεσιτικού γραφείου  Ματούλα Χατζημιχαήλ, «κανείς Τούρκος υπήκοος με διαβατήριο, δεν μπορεί να πάρει την ειδική άδεια από την Περιφέρεια ώστε να προβεί στην αγορά οποιοδήποτε ακινήτου λόγω της Συνθήκης Σενγκεν,» με αφορμή πρόσφατο δημοσίευμα.

Μέχρι και την Ξάνθη, η αγορά ακινήτου για τους Τούρκους, παραμένει μόνο σε επίπεδο ενδιαφέροντας.

Φέτος το αγοραστικό ενδιαφέρον αναμένεται να ξεκινήσει από τις αρχές Ιουλίου και θα διαρκέσει μέχρι τον Σεπτέμβριο και αφορά τους γείτονες Βουλγάρους οι οποίοι προτιμούν μικρά ακίνητα από 50 μέχρι 70.000 ευρώ με κύριο σκοπό να τα νοικιάζουν ώστε να έχουν ένα ακόμη εισόδημα αφού στην χώρα τους οι τιμές βρίσκονται στα ύψη.

Υπάρχει βέβαια και η Ρουμανία όπου πολλοί κάτοικοι της ερευνούν μια επένδυση στην Αλεξανδρούπολη ενώ τελευταία πολλοί Ισπανοί ενδιαφέρονται και ελπίζουν στην ανάπτυξη της Αλεξανδρούπολης λόγω των βάσεων, γι’ αυτό και εκδηλώνουν ενδιαφέρον στο να αγοράσουν ακίνητα.

Η Αλεξανδρούπολη προσελκύει το ενδιαφέρον και των Αμερικανών  επενδυτών που προς το παρόν, μόνο ως πληροφορία υπάρχει στον κύκλο των κτηματομεσιτών,  αν και έχουν γίνει επαφές για ένα Φόρουμ από το Σικάγο, όπου Αμερικανοί επενδυτές και μεσίτες πρόκειται να έρθουν στην περιοχή ώστε να τους γίνει ενημέρωση για κάποια πρότζεκτ τα οποία θα βοηθήσουν σε  μελλοντικές επενδύσεις  στην Αλεξανδρούπολη.

Βέβαια σε όλα αυτά προβληματίζουν τους κτηματομεσίτες οι πληροφορίες ότι αναμένεται ένας δύσκολος χειμώνας αλλά και οι αλλαγές που μπορεί να σημειωθούν στην αγορά λόγω του πολέμου στην Ουκρανία.

Πάντως χαμηλό αγοραστικό  ενδιαφέρον παρουσιάζει το νησί της Σαμοθράκης αλλά και οι υπόλοιπες πόλεις του νομού. Οι Έλληνες δε που ζούσαν στη Γερμανία λόγω της κρίσης είχαν αρχίζει να πουλούν τα σπίτια που είχαν αγοράσει στο παρελθόν τώρα όμως το κλίμα έχει αναστραφεί.

Εν κατακλείδι, η  Αλεξανδρούπολη και ο Έβρος ήταν ως τώρα μία πινέζα στο χάρτη, τώρα αρχίζει να γίνεται το επίκεντρο. Μακάρι αυτό, όπως λένε,   να βοηθήσει ώστε να επωφεληθούν οι κάτοικοι που τόσο ταλαιπωρημένοι και παραμελημένοι  θεωρούνταν.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος