Τρίγωνο: Ώρα μηδέν!

«Η ζωή στο Τρίγωνο τελειώνει» δηλώνει αγανακτισμένος ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Παναγιώτης Ζησίδης σε επιστολή  που δημοσιοποίησε.

Παίρνοντας αφορμή από τις εγγραφές παιδιών στα σχολεία, που εξυπηρετούν 15 χωριά της περιοχής διαπιστώθηκε πως φέτος ο παιδικός σταθμός Δικαίων θα είναι κλειστός αφού μετά από πολλές δεκαετίες λειτουργίας δεν υπήρξε καμία εγγραφή παιδιού.

Κι αν κανείς συγκεντρώσει τον αριθμό των παιδιών  σε κάθε βαθμίδα, διαπιστώνει πως μόλις 29  θα είναι όλα όσα θα  φοιτήσουν  στο   νηπιαγωγείο, Δημοτικό, Γυμνάσιο και Λύκειο των  Δικαίων, που είναι η έδρα της δημοτικής ενότητας.

Ο Πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου ρίχνει ευθύνες διαχρονικά σε κάθε κυβέρνηση αλλά και στους τοπικούς παράγοντες που υπηρετούν με ζήλο πολιτικές  που έχουν μετατρέψει το Τρίγωνο σε μια περιοχή ηλικιωμένων χωρίς καν γηροκομείο,  ενώ  παράλληλα καλεί τους κατοίκους οργανωμένα να διεκδικήσουν προϋποθέσεις ώστε  να μείνουν στο τόπο τους να κάνουν οικογένειες για να φάει ο λαός ποιοτικά και οικονομικά προϊόντα

Οι διεκδικήσεις τους αφορούν,

  • Κατώτερες εγγυημένες τιμές για όλα τα αγροτικά προϊόντα που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να αφήνουν ένα εισόδημα να ζήσουν τις οικογένειές τους.
  • Μείωση του κόστους παραγωγής με φτηνό πετρέλαιο, μείωση του αγροτικού ρεύματος κατά 50%, κατάργηση του ΦΠΑ στα αγροτικά μέσα και εφόδια.
  • Κατάργηση των τεκμηρίων διαβίωσης, αφορολόγητο ατομικό εισόδημα 12.000 ευρώ συν 3.000 για κάθε παιδί.
  • Την αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει στο 100% της ζημιάς από όλα τα φυσικά φαινόμενα και τις νόσους, συμψηφισμό των χρεών με τις αποζημιώσεις.
  • Να σταματήσουν οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας και χωραφιών φτωχών αγροτών.
  • Να παγώσουν τα χρέη των πληττόμενων αγροτών προς ΕΦΟΡΙΑ, TΡΑΠΕΖΕΣ, ΕΦΚΑ, ΤΟΕΒ, ΓΟΕΒ κ.ά.
  • Με κρατική ευθύνη να καλυφθούν οι ασφαλιστικές εισφορές των πληττόμενων αγροτών στον ΕΦΚΑ
  • Την αναβάθμιση της λειτουργίας του Κέντρου Υγείας Δικαίων με τον διορισμό του απαραίτητου προσωπικού , με σύγχρονο εξοπλισμό και τη λειτουργία σταθμού ΕΚΑΒ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος