Τρεις γιατροί με σύμβαση και δυο με επιστράτευση στα νοσοκομεία Διδυμοτείχου και Αλεξανδρούπολης

Τρεις γιατροί  θα συνδράμουν στις ανάγκες του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου και δυο επιστρατεύθηκαν για τις ανάγκες του ΠΓΝΑ μετρά το κάλεσμα του Ιατρικού Συλλόγου Έβρου, που με την σειρά του μετέφερε στα μέλη του την έκκληση του Υπουργείου Υγείας να συνδράμουν στις μεγάλες ανάγκες των Νοσοκομείων λόγω της πανδημίας.

Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Έβρου Ανδρέας Παπανδρουδης μιλώντας στην ΕΡΤ Ορεστιάδας διευκρίνισε ότι «ζητήσαμε από τους συναδέλφους να πάρουν αποφάσεις λαμβάνοντας υπόψη όλα τα δεδομένα που υπάρχουν. Ούτε παράκληση ούτε έκκληση κάναμε , απλά μεταφέραμε την έκκληση του Υπουργείου.»

Σύμφωνα με τον ίδιο  στο Βόρειο Έβρο υπήρξαν γιατροί που με αίτηση στους ζήτησαν να συνδράμουν στις ανάγκες του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου ενώ για την Αλεξανδρούπολη οι γιατροί συναποφάσισαν να τεθούν όλοι στη διάθεση του νοσοκομείου (από την στιγμή που δεν καλυφθούν οι ανάγκες από το υπάρχον προσωπικό)

«Δεν δοθήκαν συγκεκριμένα ονόματα αλλά ήταν όλοι διαθέσιμοι» ανέφερε χαρακτηριστικά, «οπότε αυτό εκλήφθηκε από το Υπουργείο ότι δεν προτάθηκε κάποιος συγκεκριμένα με αίτηση. Δεν το δικαιολογώ Είμαστε κάθετα αντίθετοι στην επιστράτευση. Θα μπορούσε να γίνει διαφορετικός χειρισμός. Το είχα δηλώσει και μου είχαν διαβεβαιώσει ότι δεν θα γίνουν επιστρατεύσεις».

Εν προκειμένω στο Νοσοκομείο Διδυμοτείχου θα συνεργασθούν με μερική απασχόληση τρεις γιατροί(δυο παθολόγοι και ένας γενικός γιατρός ) καθώς και ένας γιατρός  πνευμονολόγος για 24ωρες εφημερίες. Για το ΠΓΝΑ επιστρατεύονται δυο γιατροί ένας πνευμονολόγος και ένας γενικός γιατρός αν και όπως δήλωσε ο κ. Παπανδρούδης, οι ανάγκες όπως είχαν ενημερωθεί ήταν μεγαλύτερες που έφταναν τους έξι γιατρούς κ Παπανδρουδης δεν παρέλειψε να τονίσει ότι υπάρχει η πιθανότητα να επιστρατευθούν  και άλλοι γιατροί στην Αλεξανδρούπολη.

Σχολιάζοντας δε την οικονομική ενίσχυση που ανακοινώθηκε ότι δίδεται από την πολιτεία στους υγειονομικούς επανέλαβε την πάγια θέση τους να αυξηθούν οι μισθοί των γιατρών των δημοσίων δομών η οποία σήμερα α κρίνεται εξευτελιστική συγκρινόμενη μάλιστα με τους μισθούς που επικρατούν σε κράτη του εξωτερικού εξωθώντας τους επιστήμονες μας να εγκαταλείπουν την χώρα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος