Το ΠΟΠ ελαιόλαδο Μάκρης, στα Εμιράτα Κατάρ και Σαουδικής Αραβίας

Στα Εμιράτα της Σαουδικής Αραβίας και του Κατάρ έφθασε η χάρη του πολυβραβευμένου λαδιού Μάκρης του Έβρου.

Η Προέδρος της εταιρείας «Κύκλωπας» Νίκη Κελίδου μίλησε στην ΕΡΤ Ορεστιάδας για την πορεία του ελαιόλαδου Μάκρης που μετά από σκληρή δουλειά των ανθρώπων που καλλιεργούν την ελιά και χάρη στις βραβεύσεις που έχουν πάρει μέχρι σήμερα, κατάφεραν εδώ και ένα χρόνο να κατακτήσουν την Προστασία Ονομασίας Προέλευσης ΠΟΠ ώστε το λάδι Μάκρης να φιγουράρει με την ετικέτα αυτή σε όλο τον κόσμο.

Η ποιότητα του λαδιού που φθάνει  πλέον σε 32 χώρες στον κόσμο κάνει γνωστό τον Έβρο και την Μάκρη σε όλη την Ευρώπη, Νότια Κορέα, Ιαπωνία, Ταιβάν, Νέα Καληδονία, Κατάρ.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει η ιστορία με τον σεφ του Εμίρη του Κατάρ ο οποίος προμηθεύθηκε από την εταιρεία το Ages ( τη ναυαρχίδα του ελαιόλαδου από ελιές  υπεραιωνόβιων δέντρων) ως δώρο στον Εμίρη,  ο οποίος ενθουσιάσθηκε παραγγέλνοντας μια αρκετά μεγάλη ποσότητα από αυτό.

Ο κύκλος αυτός ανοίγει κι άλλο δηλώνει η κ Κελίδου με τον Εμίρη της Σαουδικής Αραβίας  να δηλώνει λάτρης της ποιότητας γεύσης του ελαιόλαδου Μάκρης

Ήδη στη φαρέτρα του το ελαιόλαδο Μάκρης ΚΥΚΛΩΠΑΣ έχει συγκεντρώσει 161 βραβεία γεύσης και ποιότητας τα οποία διαφημίζουν την Ελλάδα και τον Έβρο σε όλο τον κόσμο.

Δεν μπορεί όμως να προσπεράσει κανείς τις άσχημες συνθήκες που επικράτησαν  την περασμένη χρονιά στην Μάκρη, με τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες την Άνοιξη όπου πολλά δένδρα πάγωσαν αλλά και την καταστρεπτική χαλαζόπτωση του καλοκαιριού που επηρέασε σε μεγάλο βαθμό την παραγωγή μειώνοντας την στο μισό .

«Αυτή τη χρονιά θα ήθελα να την σβήσω, εξομολείται στην ΕΡΤ η κ. Κελίδου, ήταν η χειρότερη των τελευταίων 20 χρόνων. Αν και η σοδειά είναι περιορισμένη εμείς υποσχόμαστε πως θα φροντίσουμε να ικανοποιήσουμε τις ανάγκες των καταναλωτών μας με την διαφορά ότι φέτος οι ποσότητες σε όλους θα είναι περιορισμένες.

Προτεραιότητα για μας αποτελεί ο Έβρος που μας στηρίζει από την αρχή και ακολουθούν οι εκλεκτοί πελάτες μας στην Ελλάδα και τον κόσμο.

Νιώθουμε περήφανοι για το ελαιόλαδο Μάκρης νιώθουμε περήφανοι για τον θησαυρό που κρύβει ο Έβρος.»

Το  ΠΟΠ ελαιόλαδο Μάκρης,  στα Εμιράτα Κατάρ και Σαουδικής Αραβίας Το  ΠΟΠ ελαιόλαδο Μάκρης,  στα Εμιράτα Κατάρ και Σαουδικής ΑραβίαςΤο  ΠΟΠ ελαιόλαδο Μάκρης,  στα Εμιράτα Κατάρ και Σαουδικής Αραβίας

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος