Σύσκεψη της Πολιτικής Προστασίας στον Έβρο για την πυρκαγιά στο Δάσος της Δαδιάς

Ολοκληρώθηκε το βράδυ της Πέμπτης (21/7) στη Δαδιά Έβρου η σύσκεψη του Συντονιστικού οργάνου υπό την προεδρία του περιφερειάρχη ΑΜΘ Χρήστου Μετιου, για τις επόμενες κινήσεις αντιμετώπισης της μεγάλης πυρκαγιάς που ξέσπασε από τις 2.30 το μεσημέρι στην περιοχή πάνω από το φράγμα Λύρας.
Αποφασίσθηκε να ενισχύσουν τις ήδη υπάρχουσες πυροσβεστικές δυνάμεις με καινούργιες από την Ήπειρο Δυτική Μακεδονία, Θεσσαλία.

Με το πρώτο φώς της ημέρας συνεργεία δημιουργούν αντιπυρικές ζώνες περιμετρικά του χωριού Δαδιά ενώ θα ξεκινήσουν τις ρίψεις τα 5 αεροπλάνα και τα 4 ελικόπτερα στα σημεία που φλέγονται

Το πύρινο μέτωπο έχει φθάσει τα 10 χιλιόμετρα μέσα στον Μεγάλο Πυρήνα της Δαδιάς και η κατάσταση χαρακτηρίζεται δύσκολη. Ενθαρρυντικό είναι το γεγονός ότι δεν πνέουν άνεμοι στην περιοχή.

Πάντως για κάθε ενδεχόμενο λεωφορεία βρίσκονται στο χωριό που προς το παρόν δεν απειλείται για να μεταφέρουν κατοίκους που ίσως νιώσουν δυσφορία από τους καπνούς που έρχονται σε αυτό.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο στρατηγός της Πυροσβεστικής υπηρεσίας Θεσσαλονίκης ο δη μαρχος Σουφλίου εκπρόσωποι όλων των άλλων Δήμων και υπηρεσιακοί παράγοντες

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος