Συνοριοφύλακες Έβρου: “Με σθένος και αγώνα στις προκλήσεις των συνόρων”, εκλέγουν το νέο ΔΣ.

Με καθολική συμμετοχή οι συνοριοφύλακες του Έβρου εκλέγουν το νέο Δ.Σ της Ένωσης τους.

Με ηλεκτρονική ψηφοφορία εδώ και δυο μέρες (χθες Δευτέρα και σήμερα Τρίτη) πεντακόσιοι περίπου συνοριοφύλακες του νομού που πρωτοστάτησαν  στα γεγονότα  του Μαρτίου 2020 πρόκειται να δώσουν εντολή στους  νέους εκπροσώπους τους, να υπερασπίζονται τα δίκαια της πατρίδας αλλά και του κλάδου τους.

Το ψηφοδέλτιο της Ένωσης είναι ενιαίο και σ αυτό θέτουν υποψηφιότητα και νέοι συνοριοφύλακες οι οποίοι θέλησαν να συμμετέχουν και να προσφέρουν όπου μπορούν.

Σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο σημερινός πρόεδρος Χρυσοβαλάντης Γιαλαμάς ανέφερε ότι  «θα είναι τιμή για όσους εκλεγούν, να εκπροσωπούν συναδέλφους που υπηρετούν στην πρώτη γραμμή των συνόρων αυτούς που στα γεγονότα του Μαρτίου έδωσαν τα πάντα για να κρατήσουν μέρες, τα σύνορα της Ελλάδας. Η Ένωση έχει πάρει το δρόμο της. Είναι πιο ισχυρή, πιο ενωμένη. Θα τα πάμε πολύ καλά»

Μιλώντας πάντα ανοιχτά και χωρίς περιστροφές τόνισε με έμφαση ότι οι ροές παραμένουν και είναι έντονες, ενώ  με πολύ κόπο και αγώνα προσπαθούν να κρατούν καθαρή την περιοχή, που ομολογουμένως εκεί που υπάρχει ο φράχτης βοηθάει τα μέγιστα, για να επισημάνει το γεγονός ότι σ  ένα μεγάλο κομμάτι της οριογραμμής μήκους 180 χλμ. είναι δύσκολο να αντικρούσουν τις καθημερινές προκλήσεις. Είναι αυτό από το οποίο περνούν οι εγκληματίες διακινητές, μη νόμιμους μετανάστες, για να προσθέσει με ιδιαίτερο τόνο ότι, «Δεν θέλουμε να έρχονται κυβερνητικά στελέχη να φωτογραφίζονται στο φράχτη και να τονίζουν ότι ο Έβρος είναι απροσπέλαστος.»

Όσο καλά και να φυλάσσουμε τα σύνορα,  οσο και αν είναι απροσπέλαστος ο νομός στα δυο σημεία του φράχτη, υπάρχει η οριογραμμή των 180 χλμ. Εμείς όμως συνεχίζουμε, παρά τα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε.»

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος