Συνάντηση Σ. Κελέτση με τον Πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη για το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης

Array

Θετικό ήταν το αίσθημα που δημιούργησε στον βουλευτή Σταύρο Κελέτση η συνάντηση που είχε με τον Πρωθυπουργό  της χώρας Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου, στην οποία συζητήθηκαν βασικά θέματα της περιοχής με κυρίαρχο τις εξελίξεις στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης.

Ο Βουλευτής Έβρου τόνισε στον Πρωθυπουργό ότι «η αναβάθμιση της γεωπολιτικής σημασίας του λιμανιού και η επιλογή της Κυβέρνησης να παραμείνει στο κράτος δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να λειτουργήσει εις βάρος της εμπορικής ανάπτυξης του λιμένα – που αναμένεται να δώσει ανάπτυξη στην ευρύτερη περιοχή – πράγμα που προϋποθέτει την εκτέλεση των έργων που προέβλεπε το master plan και πρέπει πλέον να γίνουν από τις δημόσιες επενδύσεις».

Η διαβεβαίωση ότι το ΤΑΙΠΕΔ θα προχωρήσει στις επενδύσεις που απαιτούνται δόθηκε από τον Πρωθυπουργό της χώρας και αυτό θα επικυρωθεί μέσω των εξαγγελιών που θα γίνουν στο επόμενο διάστημα .

Ο κ Κελέτσης μιλώντας στην ΕΡΤ Ορεστιάδας  δήλωσε ότι «πρέπει να δώσουμε να καταλάβουν όλοι ότι αυτό που ζητάμε είναι η οικονομική ανάπτυξη της περιοχής για να μπορεί και να κρατάει τον κόσμο της αλλά και να αναπτυχθεί.»

Δυο ακόμη θέματα που συζητήθηκαν αφορούν:

Στην άμεση νομοθέτηση της ίδρυσης της Σχολής Ψυχολογίας στο Διδυμότειχο (που έχει ήδη αποφασιστεί από το Υπουργείο Παιδείας και το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο και καθυστερεί) με προεδρικό Διάταγμα ή Νομοθετική ρύθμιση, κάτι που όπως είπε στην ΕΡΤ  Ορεστιάδας, πρόκειται να γίνει πολύ σύντομα, και στην υλοποίηση της πρόβλεψης στον 4ο Άξονα του Πορίσματος της «Διακομματικής Επιτροπής για την Ανάπτυξη της Θράκης» για οικονομική ενίσχυση και κινητροδότηση των κατοίκων και ιδιαίτερα των νέων, στον Βόρειο και Κεντρικό Έβρο για απόκτηση νέας κατοικίας ή αποκατάσταση και αναβάθμιση της υπάρχουσας.

Ο κ. Κελέτσης ζήτησε την παρέμβαση του Πρωθυπουργού στο ζήτημα της παράλειψης του νομού Έβρου από το  Πρόγραμμα «Εξοικονομώ – Ανακαινίζω για Νέους» του Υπουργείου Ενέργειας κάτι που όπως διευκρίνισε δεν έγινε σκόπιμα.

Ακούστε τις δηλώσεις του κ. Κελέτση στον παρακάτω σύνδεσμο:

Σταύρος Κελέτσης, Βουλευτής Έβρου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος