Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό και την Υπουργό Παιδείας ζητάει η επιτροπή αγώνα για την παραμονή της Νοσηλευτικής στο Διδυμότειχο

Αίτημα συνάντησης με τον Πρωθυπουργό, αλλά και με την Υπουργό Παιδείας, πρόκειται να καταθέσει η επιτροπή αγώνα για τη Νοσηλευτική Διδυμοτείχου μετά την έκτακτη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες υπό την προεδρία του Δημάρχου Διδυμοτείχου με μοναδικό θέμα την παραμονή της στην πόλη.

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε λίγες μέρες μετά την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, με την οποία εκφράζεται η πλήρης αντίθεσή του στην πρόταση του ΔΙΠΑΕ περί μεταφοράς της σχολής στην Αλεξανδρούπολη.

Ο δήμαρχος, Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου, μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ Ορεστιάδας εξέφρασε την ικανοποίηση του για την ομοφωνία και την σύμπνοια που επικράτησε στην συνεδρίαση που έγινε με τηλεδιάσκεψη, τονίζοντας ότι «είμαστε έτοιμοι για οποιοδήποτε αγώνα χρειαστεί για την παραμονή της σχολής».

Δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει όλους όσοι παραβρέθηκαν στη συνάντηση, αλλά και τον Δικηγορικό Σύλλογο Ορεστιάδας που έσπευσε  με επιστολή του να συμπαρασταθεί στον δίκαιο αγώνα των φορέων της πόλης.

Στη συνάντηση τόσο με τον Πρωθυπουργό της χώρας όσο και με την Υπουργό Παιδείας, θα συζητηθούν και εξηγηθούν όλα όσα έχει η ανάγκη η Νοσηλευτική Σχολή για την εύρυθμη λειτουργία της. Σύμφωνα με τον κ. Χατζηγιάννογλου, «όπως οι πολιτικές αποφάσεις έφεραν τη Νοσηλευτική σε αυτή τη θέση, έτσι  πιστεύουμε ότι και οι πολιτικές αποφάσεις θα την ξαναφέρουν στη σωστή της λειτουργία».

Στη συνάντηση θα γίνει ακόμη αναφορά, στο γεγονός ότι η λειτουργία της σχολής μπορεί να στηριχθεί με τον εκσυγχρονισμό του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου, κάτι που θα στηρίξει παράλληλα  την περιοχή δίνοντας άλλον αέρα στον τόπο.

Στα αιτήματα της επιτροπής θα ζητηθεί να συμπεριληφθούν στο μηχανογραφικό  και οι δυο σχολές Νοσηλευτικής και Ψυχολογίας με έδρα το Διδυμότειχο.

Ο δήμαρχος Διδυμοτείχου ανέφερε πως “είναι όλοι αποφασισμένοι να διεκδικήσουν, πως ήρθε η ώρα των αποφάσεων προειδοποιώντας πως αν η κυβέρνηση παραβλέψει την απόφαση των μελών της επιτροπής αγώνα τότε θα υπάρξουν κινητοποιήσεις δηλώνοντας με έμφαση ότι η Νοσηλευτική αποτελεί ζήτημα ζωής και πνοής για τον τόπο μας».

Την επιτροπή αγώνα αποτελούν ο Μητροπολίτης Διδυμοτείχου Ορεστιάδας και Σουφλιου κ. Δαμασκηνός, οι βουλευτές του νομού Χ. Δερμεντζόπουλος,  Α. Δημοσχάκης  Σ.Κελέτσης και Ν.Γκαρά, ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ Χρ. Μέτιος, ο πρόεδρος της ΠΕΔ Β. Μαυρίδης, οι αρχηγοί των δημοτικών παρατάξεων και οι δυο τοπικοί  καθηγητές της Σχολής.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος